1. Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizacijiMateja Strelec, 2006, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, Salmonella, jajčni melanž, pasterizacija, temperatura pasterizacije, čas pasterizacije, inhibicija rasti, decimalni redukcijski čas, vrednost D Full text (file, 764,98 KB) |
2. Vpliv sevov iz rodov Salmonella in Lactobacillus na raven izražanja interleukina 8 in proteina toplotnega stresa 70 v celicah Caco-2Sana Fajdiga, 2006, doctoral dissertation Keywords: črevesni epitel, celice Caco-2, Salmonella, vnetje, probiotiki, Lactobacillus, interleukin-8, protein toplotnega stresa 70, Hsp70, adhezija, invazija, transepitelna električna upornost Full text (file, 2,10 MB) |
3. Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcihGregor Cerar, 2007, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, Salmonella enterica, preživelost salmonel, jajca, starost jajc, velikost jajc, kuhanje jajc, središčna temperatura jajc, čas kuhanja jajc Full text (file, 390,04 KB) |
4. Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes v živilih s PCR v realnem časuHelena Paternoster, 2009, undergraduate thesis Keywords: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje bakterij, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, surovo mleko, sterilizirano mleko Full text (file, 1019,42 KB) |
5. Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterijDarja Krznar, 2010, undergraduate thesis Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, ekstrakt rožmarina, ekstrakt žajblja, epigalokatehin galat, galna kislina, klorogenska kislina, metode razredčevanja, minimalna inhibitorna koncentracija, razdeto meso, odpornost bakterij, Staphylococcus aureus, Escherichia coli, Salmonella enteritidis, Salmonella typhimurium Full text (file, 624,23 KB) |
6. Protimikrobno delovanje izvlečkov listja in grozdnih kožic vinske trte (Vitis vinifera L.) na patogene bakterije živilBojana Keser, 2010, undergraduate thesis Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, fenolne spojine, izvlečki listja vinske trte, izvlečki grozdnih kožic, vinska trta, Vitis vinifera L., patogene bakterije, Bacillus cereus, Escherichia coli, Salmonella infantis, Staphylococcus aureus, minimalna inhibitorna koncentracija, MIC Full text (file, 913,13 KB) |
7. Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk za analizo mikrobioloških tveganj v klavnici perutnineVanja Uhan, 2011, undergraduate thesis Keywords: nadzor nad živili, kritične kontrolne točke, HACCP, higiena živil, perutninsko meso, klavnice, patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, Salmonella, Listeria monocytogenes, Hygram Full text (file, 1,54 MB) |
8. Optimizacija metode mPCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenesTadeja Kocmur, 2011, undergraduate thesis Keywords: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje, Salmonella, Listeria monocytogenes, multipli PCR, zaporedni PCR, optimizacija mPCR, obogatitvena gojišča, gojišče UPB, občutljivost mPCR Full text (file, 834,31 KB) |
9. Ugotavljanje kritičnih kontrolnih točk v klavnici in pakirnici piščančjega mesa in izdelkovTina Tušar, 2011, undergraduate thesis Keywords: nadzor nad živili, higiena živil, higiena živilskih obratov, klavnice, piščančje meso, kritične kontrolne točke, HACCP, razkužila, čistilna sredstva, Campylobacter spp., Listeria monocytogenes, Salmonella spp. Full text (file, 3,15 MB) |
10. Vpliv žganih pijač na preživetje bakterij seva Salmonella enteritidis v modelu želodcaLuka Kranjc, 2011, undergraduate thesis Keywords: protimikrobno delovanje, Salmonella enteritidis, žgane pijače, alkoholne pijače, vodka, encian, Gentiana lutea, pelinkovec, Artemisia absinthium, model želodca, umetni želodčni sok, živila, otroška kašica, mleko, jogurt, majoneza, razdeto meso, oslič Full text (file, 803,08 KB) |