1. Uvajanje in optimizacija metode za določanje CoQ10 v mleku in mlečnih izdelkihKsenja David, 2007, undergraduate thesis Keywords: analizne metode, ekstrakcija tekoče-tekoče, LLE, ekstrakcija na trdni fazi, SPE, HPLC, validacija metode, koencim Q10, mleko, mlečni izdelki Full text (file, 479,91 KB) |
2. Antioksidativni učinek zunajceličnih izločkov kulture streptomicet (Streptomyces cinnamonensis in Streptomyces tsukubaensis)Marina Jeremić, 2012, undergraduate thesis Keywords: fenolne spojine, flaviolin, antioksidativna aktivnost, sekundarni metaboliti, protimikrobne snovi, streptomicete, Streptomyces cinnamonensis, Streptomyces tsukubaensis, ekstrakcija na trdni fazi, SPE, HPLC Full text (file, 1,10 MB) |
3. Ugotavljanje prisotnosti in možnosti odstranjevanja estrogeno aktivnih spojin v vodah s kemijskimi in biološkimi metodamiMirjana Bistan, 2013, doctoral dissertation Keywords: estrogena aktivnost, estrogen, ksenoestrogen, Saccharomyces cerevisiae, test YES, odpadne vode, ekstrakcija na trdnih nosilcih, SPE, dekonjugacija, čiščenje na silikagelu, mikroekstrakcija, SPME, plinska kromatografija z masno detekcijo, GC-MS, ozonacija, Fentonova oksidacija, fotolitska oksidacija, fotokatalistka oksidacija, mokra oksidacija, katalitska mokra oksidacija Full text (file, 2,37 MB) |
|
|
|
|
|