1. Karakterizacija slovenskih in ciprskih sadnih sokov z različnimi metodamiKarmen Bat, 2008, undergraduate thesis Keywords: sadni sokovi, sadni nektarji, pomarančni sok, jabolčni sok, grenivkin sok, ananasov sok, jabolčni nektar, grenivkin nektar, vsebnost sladkorjev, potvorbe, avtentičnost sokov, izotopi, izotopska sestava ogljika, izotopska sestava kisika, pulpa, sladkorji, etanol, voda, HPLC, IRMS, SNIF-NMR Full text (file, 1,13 MB) |
2. Zagotavljanje pristnosti medu s tehnologijo prestavljanja satja in krmljenja čebelAndreja Kandolf Borovšak, 2019, doctoral dissertation Keywords: med, pristnost medu, čebelarstvo, prestavljanje satja, krmljenje čebel, stabilni izotopi, tuji encimi, EA/LC-IRMS, kvasovke Full text (file, 6,42 MB) |
3. Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti meduMojca Korošec, 2012, doctoral dissertation Keywords: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacije Full text (file, 5,53 MB) |
4. Elementna in izotopska sestava medu iz različnih geografskih regij SlovenijeUrška Kropf, 2009, doctoral dissertation Keywords: honeys, chemical elements, total reflection X-ray spectroscopy, TXRF, instrumental neutron activation analysis, INAA, isotope ratio, [delta]13C/[delta]15N, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, natural-geographical regions, geographical origin, Slovenia, physico-chemical parameters, electrical conductivity, total ash, pH, colour, free and total acids, proline, proteins, diastase number, rotation, correlations Full text (file, 3,89 MB) |
5. Karakterizacija špinače s pomočjo stabilnih izotopov ogljika in dušikaMatej Slak, 2015, undergraduate thesis Keywords: špinača, Spinacia oleracea L., ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, gnojila, stabilni izotopi ogljika in dušika, fenolne spojine, nitratni dušik, nitritni dušik, amonijev dušik, antioksidativni potencial, IRMS Full text (file, 1,49 MB) |
6. Vpliv gnojenja na kemijsko in izotopsko sestavo jabolk sorte GalaDamjana Špelič, 2013, undergraduate thesis Keywords: jabolka, ekološka pridelava, konvencionalna pridelava, izotopi, izotopska sestava, antioksidativni potencial, skupne fenolne spojine, nitrati, zrelostni faktorji, spektrofotometrične metode, IRMS Full text (file, 828,69 KB) |
7. Construction of IsoVoc database for the authentication of natural flavoursLidija Strojnik, Jože Hladnik, Nika Cvelbar Weber, Darinka Koron, Matej Stopar, Emil Zlatić, Doris Kokalj, Martin Strojnik, Nives Ogrinc, 2021, original scientific article Keywords: IsoVoc, database, volatile aroma compounds, fruits, headspace-solid phase microextraction (HS-SPME), gas chromatography-combustion-isotope ratio mass spectrometry (GC-C-IRMS), authenticity Full text (file, 2,57 MB) This document has more files! More... |
8. Določanje pristnosti cimeta (Cinnamomum spp.) in mlete paprike (Capsicum annuum) na slovenskem tržiščuSabina Primožič, 2024, master's thesis Keywords: cimet, cinnamomum, mleta paprika, capsicum annuum, slovensko tržišče, pristnost, potvorbe, geografsko poreklo, botanično poreklo, stabilni izotopi, masna spektrometrija IRMS, elementna sestava, ICP-MS, spektroskopija FTIR, antioksidativna aktivnost, DPPH, Folin-Ciocalteu Full text (file, 5,78 MB) |
9. Analiza eteričnih olj rožmarina (Rosmarinus officinalis L.) in lovorja (Laurus nobilis L.) na slovenskem tržiščuPavle Simić, 2024, master's thesis Keywords: rožmarin, Rosmarinus officinalis, lovor, Laurus nobilis, eterično olje, antioksidativna aktivnost, GC-MS, GC-IRMS, δ13C, potvorbe, pristnost Full text (file, 2,79 MB) |