1. Primerjava parametrov kakovosti pristnega in potvorjenega meduŠpela Susman, 2011, undergraduate thesis Keywords: med, potvorjen med, glukozni sirup, glukozno-fruktozni sirup, invertni sirup, vsebnost vode, električna prevodnost, vrednost pH, proste kisline, skupne kisline, laktoni, specifični kot zasuka, aktivnost diastaze, vsebnost hidroksimetilfurfurala, HMF Full text (file, 795,08 KB) |
2. Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v meduAlja Knego, 2012, undergraduate thesis Keywords: med, HMF, skladiščenje medu, senzorične lastnosti, absorpcijski spektri, fizikalno-kemijske lastnosti, skladiščenje na svetlobi, skladiščenje v temi Full text (file, 1,18 MB) |
3. Primerjava parametrov kakovosti medu v vzorcih slovenskega in tujega izvoraSonja Tomazini, 2012, undergraduate thesis Keywords: med, kakovost medu, fizikalnokemijske lastnosti, vsebnost vode, električna prevodnost, vsebnost prolina, diastazno število, vsebnost HMF, elementna sestava Full text (file, 676,80 KB) |
4. Določitev fizikalnih in kemijskih parametrov za ugotavljanje pristnosti meduMojca Korošec, 2012, doctoral dissertation Keywords: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacije Full text (file, 5,53 MB) |
5. Vpliv tehnoloških postopkov na spremembe fenolnih spojin v sokovih in nektarjihKajetan Trošt, 2009, doctoral dissertation Keywords: sadni sokovi, sadni nektarji, stabilnost sokov, stabilnost nektarjev, borovnica, aronija, pomaranča, borovničev nektar, pomarančni sok, antioksidanti, fenolne spojine, polifenoli, antociani, flavanoli, fenolne kisline, antioksidativna učinkovitost, vitamin C, karotenoidi, HMF, skladiščenje soka, tehnološki postopki, pakiranje, embalažni materiali, steklo, karton, PET Full text (file, 1,55 MB) |
6. Vpliv temperature in časa segrevanja na nekatere fizikalnokemijske lastnosti meduUrška Kočevar, 2016, undergraduate thesis Keywords: med, akacijev med, cvetlični med, kostanjev med, gozdni med, fizikalnokemijske lastnosti, temperatura, čas segrevanja, aktivnost encima diastaze, vsebnost HMF, vsebnost skupnih fenolnih spojin, antioksidativna učinkovitost, barva medu, korelacije Full text (file, 1020,10 KB) |
7. Encimska pretvorba 5-hidroksimetilfurfurala (HMF) do 2,5-furandikarboksilne kisline (FDCA) in karakterizacija fizikalnih lastnosti kislinskih derivatov HMFGašper Virant, 2020, master's thesis Keywords: bio-osnovane kemikalije, 2, 5-furandikarboksilna kislina, FDCA, 5- hidroksimetilfurfural, HMF, encimska sinteza FDCA, medmolekulska asociacija Full text (file, 3,32 MB) |
|
9. Pretvorba sladkorjev, pridobljenih iz lignocelulozne biomase, in vpliv nečistoč na selektivno dehidracijo ksiloze in glukozePetra Kremžar, 2023, master's thesis Keywords: Lignocelulozna biomasa, pretvorba biomase, dvofazni sistem, ksiloza, glukoza, HMF, furfural, optimizacija reakcijskih pogojev Full text (file, 2,49 MB) |
|