1. Vpliv medu na antioksidativne lastnosti čajaAleksandra Švigelj, 2017, master's thesis Keywords: čaj, angleški čaj, hibiskusov čaj, metin čaj, med, gozdni med, lipov med, cvetlični med, fizikalno-kemijske metode, temperatura, fenolne spojine, flavonoidi, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin-Ciocalter, FRAP, DPPH Full text (file, 1,56 MB) |
2. Identifikacija in vsebnost nekaterih antioksidantov v slovenskem meduJasna Bertoncelj, 2008, doctoral dissertation Keywords: med, fenolne spojine, flavonoidi, fenolne kisline, ABA, SPE, HPLC-MS, antioksidativna učinkovitost, DPPH, FRAP, botanično poreklo, senzorične lastnosti, barva, L*a*b* parametri, korelacije Full text (file, 2,78 MB) |
3. Antioksidativna učinkovitost listov in storžkov hmeljaValentina Bucik, 2013, undergraduate thesis Keywords: hmelj, Humulus lupulus, listi hmelja, storžki hmelja, fenolne spojine, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost, geografsko poreklo, DPPH test, FRAP test Full text (file, 1,88 MB) |
4. Vrednotenje meduNataša Šenk, 2006, undergraduate thesis Keywords: med, slovenski med, barva medu, fenoli, DPPH, antioksidativna aktivnost, FRAP, antioksidativna moč redukcije železa Full text (file, 706,57 KB) |
5. Zveza med protimikrobno in antioksidativno aktivnostjo ter vsebnostjo fenolnih spojin v različnih vrstah medu slovenskega poreklaNika Horvat, 2021, undergraduate thesis Keywords: med, protimikrobna aktivnost, antioksidativna aktivnost, fenolne spojine, bakterije, minimalna inhibitorna koncentracija, DPPH, FRAP Full text (file, 709,76 KB) This document has more files! More... |
6. Apple pomace as a potential source of oxidative stress-protecting dihydrochalconesIbrahim Rabeeah, Hassan Zia, Ana Slatnar, Christian Haselmair-Gosch, 2024, original scientific article Keywords: apple, Malus x domestica, pomace juice, juice processing, phloridizin, dihydrochalcones, phenolics, antioxidant activity, Ferric Reducing Antioxidant Power (FRAP) Full text (file, 469,25 KB) This document has more files! More... |