Keywords: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracijaFull text (file, 915,07 KB)
Keywords: mikroorganizmi, spore, Bacillus cereus, Alicyclobacillus spp., protimikrobno delovanje, toplotna odpornost spor, rožmarin, Rosmarinus officinalis L.Full text (file, 678,32 KB)
Keywords: krompir, okužbe, poškodbe, črna listna pegavost krompirja, Alternaria solani, strune, Agriotes spp., pridelek, poljski poskus, aminokisline, antagonistične bakterije, Bacillus amyloliquefaciens, rizobakterije, spodbujevalci rastiFull text (file, 3,75 MB)
Keywords: mikrobne interakcije, sekundarni metaboliti, Bacillus spp., Salmonella spp., biofilm, bakteriocin, kokultivacijaFull text (file, 1,04 MB)
Keywords: ogorčice koreninskih šišk, filogenomika, hiperspektralno slikanje, biotično varstvo rastlin, Meloidogyne spp., Bacillus firmusFull text (file, 47,79 MB)
Keywords: bionadzor, Bacillus spp., fitopatogene glive, direktni antagonizem, inhibicija rasti glivFull text (file, 2,60 MB)