Keywords: patogene bakterije, protimikrobno delovanje, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, epigalokatehin galat, bakterijski koktajl, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, Escherichia coli, minimalna inhibitorna koncentracija, inhibicija rastiFull text (file, 908,50 KB)
Keywords: Campylobacter jejuni, foodborne pathogens, antibiotic resistance, resistance modulation, plant extracts, pinocembrin, Alpinia katsumadai, essential oils, phytochemicals, alpha pinene, efflux inhibitors, adaptation response, epidemiology, MLST, gyr A typing, whole genome sequences, clonal expansion, campylobacteriosis prevalence, mathematical modellingFull text (file, 28,15 MB)
Keywords: protimikrobne snovi, odpornost bakterij, modulatorna učinkovitost, minimalna inhibitorna koncentracija, izlivne črpalke, zaviralci izlivnih črpalk, CmeABC, CmeDEF, Campylobacter, Staphylococcus, mutante, Alpinia katsumadai, eterično olje, etanolni izvleček, izvleček odpadnega materiala po hidrodestilaciji, fenolne spojine, diarilheptanoidi, terpeni, terpenoidiFull text (file, 1,22 MB)
Keywords: protimikrobno delovanje, modulatorno delovanje, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, ekstrakti rožmarina, fenolne spojine, epigalokatehin galat, minimalna inhibitorna koncentracija, Campylobacter jejuni, inhibitorji izlivnih črpalk, membranske izlivne črpalkeFull text (file, 1,05 MB)
Keywords: patogene bakterije, Escherichia coli, Listeria monocytogenes, Campylobacter jejuni, protimikrobne snovi, rastlinski ekstrakti, Alpinia katsumadai, EGKG, bakterijski koktail, protimikrobna aktivnost, inhibicija rasti, mleto meso, senzorične lastnostiFull text (file, 2,08 MB)