1. Spremljanje pojavljanja proteinov za sintezo škroba v listih navadne ajde (Fagopyrum esculentum Moench)Polona Novak, 2010, undergraduate thesis Keywords: žito, ajda, Fagopyrum esculentum, beljakovine, škrob, listi, SDS-PAGE, elektroforeza Full text (file, 854,31 KB) |
|
3. Vpliv zgoščevalcev na reološke lastnosti omak v pasteriziranih ohlajenih gotovih jedehTjaša Blaznik, 2008, undergraduate thesis Keywords: gotove jedi, polidisperzni sistemi, omake, škrob, zgoščevalci omak, krompirjev škrob, rižev škrob, koruzni škrob, modificirani koruzni škrob, zgoščevanje omak, skladiščenje omak, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura Full text (file, 2,67 MB) |
4. Senzorična kakovost in stabilnost paradižnikovih omak z zmanjšano vsebnostjo kuhinjske soli in različnimi zgoščevaliAnja Perović, 2012, undergraduate thesis Keywords: omake, paradižnikove omake, kuhinjska sol, zmanjševanje soli, zgoščevanje omak, koruzni škrob, pšenična moka, brezglutenska moka, senzorične lastnosti, reološke lastnosti, viskoznost, tekstura, pH Full text (file, 817,81 KB) |
5. Genetic diversity and correlation estimates for grain yield and quality traits in Kosovo local maize (Zea mays L.) populationsSali Aliu, Imer Rusinovci, Shukri Fetahu, Emilija Simenovska, 2012, original scientific article Keywords: koruza, pridelek, zrnje, lokalne populacije, škrob, beljakovine, Kosovo Full text (outside link) |
|
|
8. Optimizacija sestave pecilnega praška s kalijevim hidrogentartratomLara Tekavc, 2020, undergraduate thesis Keywords: pecilni prašek, vinski kamen, kalijev hidrogentartrat, ogljikov dioksid, škrob, natrijev hidrogenkarbonat, analizne metode, metoda merjenja volumna ogljikovega dioksida Full text (file, 1,29 MB) |
9. Optimizacija teksturnih lastnosti koagulatov mesnih namazov, izdelanih z različnimi škrobi in vrstami mokeNoemi Pavlović, 2017, master's thesis Keywords: mesni izdelki, paštete, prašičje meso, aditivi, fosfati, škrob, moke, emijske analize, instrumentalno merjenje, Minolta kromometer, senzorične lastnosti, tekstura, stabilnost, barva Full text (file, 2,82 MB) |
10. Določanje rezistentnega škroba v izbranih živilihPetra Česen, 2018, undergraduate thesis Keywords: škrob, rezistentni škrob, retrogradiran škrob, prehranska vlaknina, živila, fižol, ajdova kaša, čičerika, banana, kruh, krompir, ovseni kosmiči Full text (file, 1,41 MB) |