|
|
|
4. Ekstrakcija kofeina iz različnih naravnih virov ter njegov učinek na izbrane škodljivceBarbara Gačnik, 2017, master's thesis Keywords: naravni pripravki, ekstrakcija, kofein, fenoli, črni čaj, zeleni čaj, mate čaj, Barcaffe kava, Nescafe, Deadwish kava, siva breskova uš, Myzus persicae S., koruzni žužek, Sitophilus zeamais Full text (file, 3,82 MB) |
5. Primerjava antioksidativne učinkovitosti in skupnih fenolih spojin v zelenem in matcha čajuAna Štravs, 2018, undergraduate thesis Keywords: fenolne spojine, antioksidanti, antioksidativna učinkovitost, zeleni čaj, matcha čaj, Folin-Ciocalteu, DPPH• Full text (file, 1,47 MB) |
|
7. Vpliv priprave napitkov čaja (Camellia sinensis L.) na vsebnost flavanolov in antioksidativno učinkovitostMonika Graj, 2019, master's thesis Keywords: antioksidanti, flavanoli, čaj, Camellia sinensis, matcha, antioksidativna učinkovitost, fenolne spojine, analizne metode, Folin-Ciocalteu, DPPH•, TLC Full text (file, 2,36 MB) |
|
9. Uspešnost ekstrakcije kaftarne in cikorne kisline ter sorodnih spojin v poparku ameriškega slamnika (Echinacea purpurea (L.) Moench)Jaka Jurečič, 2019, master's thesis Keywords: čaj, ameriški slamnik, Echinacea purpurea, kaftarna kislina, cikorna kislina, polifenoli, ekstrakcija, zdravje Full text (file, 1,46 MB) |
10. Pomen senzoričnih leksikonov v živilstvuKaja Okorn, 2020, undergraduate thesis Keywords: senzorična analiza, opisna senzorična analiza, senzorični leksikoni, senzorično kolo, senzorično ocenjevanje, čaj mate, senzorične lastnosti Full text (file, 1,34 MB) |