1. Zaloge glomalina na rastiščih z naravno povečano koncentracijo CO2Gregor Plestenjak, 2006, undergraduate thesis Keywords: glomalin, glikoproteini, ogljikov dioksid, mikorizne glive, arbuskularno mikorizne glive, naravni izviri ogljikovega dioksida, tok ogljikovega dioksida v tleh, Stavešinci Full text (file, 881,71 KB) |
2. Soil respiration of karst grasslands subjected to woody-plant encroachmentKlemen Eler, Gregor Plestenjak, Mitja Ferlan, Matjaž Čater, Primož Simončič, Dominik Vodnik, 2013, original scientific article Keywords: kraški travniki, kraška travišča, zaraščanje, kroženje ogljika, temperatura, raspiracija tal, dihanje tal, pedologija, vlažnost tal Full text (outside link) |
3. Sources of soil CO2 in calcareous grassland with woody plant encroachmentGregor Plestenjak, Klemen Eler, Dominik Vodnik, Mitja Ferlan, Matjaž Čater, Tjaša Kanduč, Primož Simončič, Nives Ogrinc, 2012, original scientific article Keywords: anorganski CO2, kraška travišča, organski CO2, stabilni izotopi, raspiracija tal, pedologija Full text (outside link) |
4. Uporaba biološko razgradljivega liganda in hidrogela pri inducirani fitoekstrakciji svincaSaša Plestenjak, 2007, undergraduate thesis Keywords: ekopedologija, pedologija, tla, onesnaženost tal, težke kovine, remediacija tal, fitoekstrakcija, fitoremediacija, svinec, hidrogel, ligandi, EDDS Full text (file, 651,88 KB) |
|
6. Formulacija in priprava funkcionalnega živila - kruha, obogatenega z mineralno obogateno kvasno biomasoMarjana Kopač, 2006, undergraduate thesis Keywords: kruh, funkcionalna živila, mineralno obogatena kvasna biomasa, minerali, selen, baker, cink, Klyveromyces marxianus, funkcionalni dodatki, prehranska vrednost Full text (file, 1,14 MB) |
7. Vpliv kislega testa na kakovost toastaNataša Kušar, 2006, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kislo testo, toast, mlečnokislinske bakterije, kislinska stopnja, vrednost pH, senzorične lastnosti, plesni, trajnost svežine sredice toasta Full text (file, 586,05 KB) |
8. Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zeljuBarbara Ručman, 2008, undergraduate thesis Keywords: zelje, pakiranje zelja, narezano zelje, embalažni materiali, modificirana atmosfera, L-askorbinska kislina, skupna L-askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, glutation, antioksidativna aktivnost, radikal DPPH, Folin-Ciocalteau reagent Full text (file, 2,56 MB) |
9. Vpliv dodatka sladne moke na kakovost pšeničnih kruhovVesna Slemenšek, 2008, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kruh, pšenični kruh, aditivi, pekovski aditivi, encimi, sladna moka, staranje kruha, specifični volumen kruha, trdota kruha Full text (file, 2,26 MB) |
10. Optimizacija oskrbovalne verige kruha in pekovskega pecivaBenjamin Kirm, 2008, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kruh, pecivo, živilska oskrbovalna veriga, presežki kruha, presežki pekovskega peciva, sodelovanje podjetij, oblikovanje naročil, presežki naročil, prodaja pekovskih izdelkov, trgovine, učinkovitost oskrbovalne verige, potrošniki, dobavitelji, partnerski odnosi, individualni poglobljeni intervju Full text (file, 614,91 KB) |