1. Preživetje probiotičnih bakterij med fermentacijo in skladiščenjem fermentiranega mlekaAleksandra Zajc, 2008, undergraduate thesis Keywords: probiotične bakterije, probiotični fermentirani mlečni izdelki, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, klasična kultivacijska tehnika, molekularne metode, PCR Full text (file, 805,79 KB) |
|
3. Dokazovanje prisotnosti bakterij E. coli O157:H7 in Lactobacillus gasseri K7 v blatu in organih mišiVesna Kuhar, 2009, undergraduate thesis Keywords: Lactobacillus gasseri K7, E. coli O157:H7, probiotične bakterije, miši, gastrointestinalni trakt, RAPD, PCR Full text (file, 1,32 MB) |
4. Preživetje sevov vrst Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus in Streptococcus thermophilus v simuliranih pogojih prebavilUrška Jelenko, 2009, undergraduate thesis Keywords: probiotični mikroorganizmi, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Streptococcus thermophilus, rast mikroorganizmov, simulirani prebavni sokovi, želodčni sok, koeficient inhibicije rasti, liofilizirane bakterije, prehranska dopolnila Full text (file, 371,83 KB) |
5. Ugotavljanje prisotnosti probiotičnih bakterij Lactobacillus acidophilus in Bifidobacterium animalis ssp. lactis v blatu odraslihSaša Rot, 2011, undergraduate thesis Keywords: probiotiki, probiotične bakterije, blato odraslih, komercialni probiotični preparat, antibiotiki, osamitev laktobacilov, osamitev bifidobakterij, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium animalis ssp. lactis, morfološke lastnosti, analiza RAPD sevov, vrstno specifični PCR Full text (file, 3,45 MB) |
6. Ugotavljanje deklariranih bakterij v probiotičnih prehranskih dopolnilih na slovenskem trguTjaša Sernel, 2011, undergraduate thesis Keywords: probiotiki, probiotična prehranska dopolnila, probiotični izdelki, označevanje probiotičnih izdelkov, prisotnost probiotičnih bakterij, konvencionalne gojitvene metode, molekularno-biološke metode, izolacija DNA, PCR, sekvenciranje, ustreznost deklaracij Full text (file, 1,67 MB) |
7. Vpliv uživanja antibiotikov v kombinaciji s probiotičnim pripravkom na mikrobiološko sestavo blata odraslihMaja Primožič, 2012, undergraduate thesis Keywords: probiotiki, probiotične bakterije, probiotični izdelki, antibiotično zdravljenje, antibiotiki, blato odraslih, mikrobne združbe, bifidobakterije, molekularne metode, PCR v realnem času Full text (file, 1,83 MB) |
|
|
10. Effects of two probiotic additives containing Bacillus spores on carcass characteristics, blood lipids and cecal volatile fatty acids in meat type chickensRok Novak, Bojana Bogovič Matijašić, Dušan Terčič, Matjaž Červek, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Alenka Levart, Irena Rogelj, 2011, original scientific article Keywords: perutnina, pitovni piščanci, meso, prehrana živali, probiotiki, Bacillus, krvne maščobe, prebavila, hlapne maščobne kisline Full text (outside link) |