|
2. Effects of modified cellulose fiber and nanofibril integration on basic and thermo-mechanical properties of paperAyyüce Güzide Teker, Celil Atik, Jani Bertoncelj, Ida Poljanšek, Primož Oven, 2023, original scientific article Keywords: modified fibers, nanocellulose, mechanical properties, optical properties, thermal contraction Full text (file, 2,86 MB) This document has more files! More... |
3. Vsebnost makrohranil v celodnevni prehrani srednješolcevSara Vajdič, 2011, undergraduate thesis Keywords: prehrana, populacijske skupine, prehrana mladostnikov, srednješolci, celodnevna prehrana, makrohranila, beljakovine, maščobe, ogljikovi hidrati s prehransko vlaknino Full text (file, 1,19 MB) |
4. Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v meduAlja Knego, 2012, undergraduate thesis Keywords: med, HMF, skladiščenje medu, senzorične lastnosti, absorpcijski spektri, fizikalno-kemijske lastnosti, skladiščenje na svetlobi, skladiščenje v temi Full text (file, 1,18 MB) |
5. Inadequate intake of dietary fibre in adolescents, adults, and elderliesBarbara Koroušić-Seljak, Eva Valenčič, Hristo Hristov, Maša Hribar, Živa Lavriša, Anita Kušar, Katja Žmitek, Sanja Krušič, Matej Gregorič, Urška Blaznik, Blaž Ferjančič, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Igor Pravst, 2021, original scientific article Keywords: dietary fibre, dietary fibre intake, 24 h recall, EU Menu, Slovenian population Full text (file, 581,55 KB) This document has more files! More... |
6. Geographical origin of Slovenian multifloral and forest honeyUrška Kropf, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Marijan Nečemer, Peter Kump, Nives Ogrinc, Terezija Golob, 2009, original scientific article Keywords: med, geografsko poreklo, kemijski elementi, kemometrika Full text (outside link) |
7. Vpliv medu na antioksidativne lastnosti čajaAleksandra Švigelj, 2017, master's thesis Keywords: čaj, angleški čaj, hibiskusov čaj, metin čaj, med, gozdni med, lipov med, cvetlični med, fizikalno-kemijske metode, temperatura, fenolne spojine, flavonoidi, antioksidativna učinkovitost, analizne metode, Folin-Ciocalter, FRAP, DPPH Full text (file, 1,56 MB) |
8. Hranilna in energijska vrednost jagnječjega mesaTea Gajšek Kodrič, 2016, undergraduate thesis Keywords: meso, jagnječje meso, kemijska sestava, maščobe, maščobne kisline, holesterol, beljakovine, voda, hranilna vrednost, energijska vrednost, podatkovne baze, prehranske tabele Full text (file, 1,36 MB) |
|
|