Keywords: mleko, surovo mleko, mlečni izdelki, kajmak, tradicionalni način izdelave kajmaka, analiza mleka, kemijska analiza kajmaka, mikrobiološka kakovost kajmaka, zorenje kajmaka, senzorične lastnosti kajmakaFull text (file, 1,60 MB)
Keywords: tradicionalni mlečni izdelki, mikrobiota, mlečnokislinske bakterije, Lactobacillus paracasei, Lactococcus lactis, identifikacija mikroorganizmov, osamitev, molekularne genetske metode, MALDI-TOF MS, RAPD-PCR, sevna sorodnostFull text (file, 2,28 MB)
Keywords: mlečni izdelki, tradicionalni izdelki, pregreta smetana, tehnologija, Slovenija, magistrske nalogeFull text (file, 2,12 MB)
Keywords: mlečni izdelki, siri, tradicionalni slovenski siri, tehnologija, starterske kulture, diplomske nalogeFull text (file, 544,94 KB)
Keywords: mlečni izdelki, tradicionalni siri, tolminc, bovški sir, peptidi, ACE-inhibitorna aktivnost, Slovenija, diplomske nalogeFull text (file, 1,13 MB)
Keywords: mlečni izdelki, sir, tradicionalni slovenski sir, trnič, tehnološki postopki, kisanje mleka, sušenje, kemijska sestava, maščobe, beljakovine, sol, suha snov, mikrobiološke značilnosti, mlečnokislinske bakterije, senzorična kakovostFull text (file, 4,30 MB)