|
|
3. Odvisnost pojava reduktivnih not v penečih vinih glede na prehranjenost kvasovk vrste Saccharomyces bayanusVeronika Kejžar, 2019, master's thesis/paper Keywords: vino, penina, vinske kvasovke, sekundarna alkoholna fermentacija, hlapne žveplove spojine, reduktivne spojine, vodikov sulfid, hranila za kvasovke Full text (file, 3,25 MB) |
|
|
6. Vpliv česnovega izvlečka dialil sulfida na rast izbranih bakterijskih sevov iz vampa ter tvorbo kratkoverižnih maščobnih kislin in plinovJana Mislej, 2007, undergraduate thesis Keywords: mikrobiologija, bakterije, bakterijski sevi, vamp, rastlinski izvlečki, dialil sulfid, kratkoverižne maščobne kisline, plini, diplomske naloge Full text (file, 1,09 MB) |
|
|
9. Vpliv nekovinskih vključkov na obdelovalnost jekla 20MnVS6Vid Vengust, 2022, master's thesis Keywords: jeklo, obdelovalnost, vključki, modifikacija, kalcijev sulfid, skupni kisik, avtomatska analiza vključkov Full text (file, 3,60 MB) |
10. Pretvorbe halogeniranih in halkogeniranih organskih spojin po načelih zelene kemijeAnže Zupanc, 2022, doctoral dissertation Keywords: zelena kemija, organska kemija, halogen, halkogen, oksidacija, redukcija, sulfid, sulfoksid, sulfon, sulfoksimin, selenid, selenoksid, haloimin, klorofunkcionalizacija, selenocianat, elektrofilni prenos, žveplo, selen, jod, klor, zlato, recikliranje, kataliza Full text (file, 6,75 MB) |