Keywords: med, sladkorni sirupi, pristnost medu, botanični izvor, Slovenija, sestava ogljikovih hidratov, HILIC, izotopsko razmerje, 13C/12C, 15N/14N, IRMS, sestava aminokislin, HPLC, kemijski elementi, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s popolnim odbojem, TXRF, fizikalno-kemijske lastnosti, električna prevodnost, pH, proste in skupne kisline, hidroksimetilfurfural, HMF, prolin, beljakovine, diastazno število, rotacija, korelacijeFull text (file, 5,53 MB)
Keywords: med, senzorična analiza, senzorične lastnosti, barva, absorpcijski spektri, rentgenska fluorescenčna spektroskopija s totalnim odbojem, TRRF, elementiFull text (file, 708,43 KB)
Keywords: Ključne besede: naravni kamen, magmatske kamnine, rentgenska fluorescenčna spektroskopija, masna spektroskopija z induktivno sklopljeno plazmo, TAS klasifikacija, QAP klasifikacijaFull text (file, 9,41 MB)
Keywords: Vransko jezero, jezerski sediment, geokemija, rentgenska fluorescenčna spektroskopija XRF, rentgenska praškovna difrakcija XRDFull text (file, 7,21 MB)