1. Ohranjanje kakovosti ocvrtega piščančjega mesaMarjetka Kreševec, 2009, undergraduate thesis Keywords: pripravljene jedi, ocvrte piščančje prsi, piščančje meso, rastlinska olja, cvrenje v olju, repično olje, sončnično olje, namensko olje za cvrenje, postanost, kontrola kakovosti, fizikalno-kemijske analize, senzorične lastnosti Full text (file, 1,05 MB) |
2. The temperature dependence of dynamic viscosity for some vegetable oilsHelena Abramovič, Cveto Klofutar, 1998, original scientific article Keywords: olje, rastlinska olja, viskoznost, temperaturna odvisnost, oils, vegetable oils, viscosity, temperature dependence Full text (outside link) |
3. Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirjaSimona Urbančič, 2014, doctoral dissertation Keywords: cvrtje, rastlinska olja, repično olje, sončnično olje, sojino olje, oksidacija maščob, antioksidanti, ekstrakti rožmarina, ocvrt krompirček, polarne spojine, malonaldehid, akrilamid, disertacije Full text (file, 3,24 MB) |
4. Antioksidativna učinkovitost polarne in nepolarne frakcije nerafiniranih rastlinskih oljSaša Goričar, 2017, master's thesis Keywords: rastlinska olja, oljčno olje, sezamovo olje, laneno olje, sončnično olje, antioksidanti, vitamin E, tokoferoli, antioksidacijski potencial, določanje antioksidantov, polarni antioksidanti, nepolarni antioksidanti, analizne metode, DPPH, HPLC, Folin-Ciocalteu metoda Full text (file, 2,08 MB) |
5. Prehranska kakovost neobičajnih olj na našem trguKaja Perme, 2017, master's thesis Keywords: olja, rastlinska olja, arašidovo olje, arganovo olje, olje črne kumine, gorčično olje, olje grozdnih pešk, inca inchi olje, kokosovo olje, konopljino olje, laneno olje, makovo olje, olje oljne ogrščice, orehovo olje, ričkovo olje, ghee maslo, prehranska kakovost, maščobnokislinska sestava, maščobne kisline, senzorične lastnosti, slovensko tržišče Full text (file, 2,21 MB) |
|
7. Vpliv izbranih biogenih aminov na oksidacijo rastlinskih olj, določeno z rancimatomNina Šarič, 2019, undergraduate thesis Keywords: biogeni amini, antioksidanti, rastlinska olja, laneno olje, sončnično olje, oksidacija, obstojnost, rancimat Full text (file, 3,50 MB) |
8. Oksidativna stabilnost olja navadnega rička (Camelina sativa)Vojko Nikolič, 2006, undergraduate thesis Keywords: rastlinska olja, olje navadnega rička, totrovo olje, Camelina sativa, proste maščobne kisline, fenolne spojine, tokoferoli, oksidativna stabilnost, peroksidno število, p-anizidinska vrednost Full text (file, 384,66 KB) |
9. Vpliv različnih olj na oksidacijsko stabilnost prepečencaKarmen Lukman, 2020, undergraduate thesis Keywords: rastlinska olja, sončnično olje, olje oljne ogrščice, prepečenec, oksidacijska stabilnost, antioksidanti, rancimat, indukcijski čas, antioksidativna učinkovitost Full text (file, 1,71 MB) |
10. Razvoj in karakterizacija prenosljive merilne naprave za zajem transmisije in fluorescence rastlinskih oljPRIMOŽ REMC, 2022, master's thesis/paper Keywords: prenosljiva merilna naprava za zajem transmisije in fluorescence rastlinskih olj, transmisija, fluorescenca, rastlinska olja, ekstra deviško oljčno olje, 3D tisk, metoda glavnih osi Full text (file, 6,72 MB) |