|
2. Uporaba navadnega prosa (Panicum miliaceum L.) v prehrani in možnost vključevanja na hmeljišča v premeniDarja Kocjan Ačko, 2012, original scientific article Keywords: hmeljarstvo, premena, navadno proso, Panicum miliaceum, kolobarjenje, anketiranje, študenti, kmetijski svetovalci, prehrana, pokušina, prosena mlečna kaša Full text (outside link) |
|
4. Pridelek in nekatere agrotehnične lastnosti pridelave prosa (Panicum miliaceum L.) sorte 'Sonček'Urban Kovačič, 2013, undergraduate thesis Keywords: žito, proso, navadno proso, Panicum miliaceum L., Sonček, pridelava, setev, gostota setve, čas setve, vremenske razmere, pridelek zrnja Full text (file, 2,21 MB) |
5. Hranilna vrednost žit, kaš in mok slovenskega izvoraJerca Marinč, 2015, master's thesis Keywords: žita, ajda, ječmen, koruza, oves, pira, proso, pšenica, rž, moka, kaša, zdrob, kemijska sestava, hranilna vrednost, prehranske tabele Full text (file, 747,05 KB) |
6. Genetska stabilnost izbranega seva kvasovke za proizvodnjo ajdovega in prosenega piva v zaporednih fermentcijahMartina Podgoršek, 2020, master's thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, pivo, ajda, proso, ječmen, zaporedna uporaba biomase, genetska stabilnost, mikrosateliti, genom, PFGE, Ilumina Full text (file, 3,95 MB) |
7. Vpliv razpoložljivosti vode, UV sevanja in sestave tal na vsebnost silicija in funkcionalne poteze listov travMateja Grašič, 2020, doctoral dissertation Keywords: razpoložljivost vode, naravno UV sevanje, tla, silicij, ječmen, navadno proso, pira, rušnata masnica, morfološke lastnosti listov, biokemijske lastnosti listov, optične lastnosti listov, fiziološke lastnosti listov, biomasa, vsebnost elementov Full text (file, 34,86 MB) |
8. Vpliv sogojenja glive Monascus purpureus z izbranimi saprofitskimi glivami na biosintezo citrinina in monakolina KAjda Marič, 2020, doctoral dissertation Keywords: Monascus poprureus, sogojenje, citrinin, monakolin K, celokupna barvila, proso, riž, optimizacija gojenja na trdni podlagi Full text (file, 5,53 MB) |
9. Kinetika porabe fermentabilnih substratov v pivinah na osnovi ajde in prosa različnih sevov kvasovkUrška Rajniš, 2021, master's thesis Keywords: pivo, kvasovke, Saccharomyces pastorianus, Saccharomyces cerevisiae, hibridi, ječmen, ajda, proso, fermentacija, arome Full text (file, 1,41 MB) |
10. Ustreznost zrnja navadne ajde (Fagopyrum esculentum), pire (Triticum spelta) in navadnega prosa (Panicum miliaceum) kot gostiteljev riževega žužka (Sitophilus oryzae)Polona Kovačič, 2024, bachelor thesis/paper Keywords: skladiščni škodljivci, gostitelji, rižev žužek, Sitophilus oryzae, zrnje, navadna pšenica, Triticum aestivum, pira, Triticum spelta, navadna ajda, Fagopyrum esculentum, navadno proso, Panicum miliaceum, smrtnost hroščev, potomstvo, laboratorijski pos Full text (file, 1,32 MB) |