1. Vpliv različnih metod soljenja in razsoljevanja na kakovost kraškega zašinkaIrena Višnjevec, 2006, undergraduate thesis Keywords: mesni izdelki, kraški zašink, soljenje, razsoljevanje, morska sol, nitriti, nitrati, vsebnost vode, vrednost aw, vrednost pH, senzorične lastnosti, barva, tekstura Full text (file, 564,96 KB) |
2. Vpliv zamenjave nitrita na kakovost poltrajnih klobasTina Terbuc, 2017, undergraduate thesis Keywords: mesni izdelki, poltrajne klobase, aditivi, nitriti, alternative nitrita, zelena v prahu, česnov ekstrakt, senzorične lastnosti, barva, aroma Full text (file, 1,24 MB) |
3. Razvojni krog koloradskega hrošča (Leptinotarsa decemlineata [Say], Coleoptera, Chrysomelidae) in njegov odziv na abiotske in biotske dejavnike pri pridelavi krompirjaTina Smodiš, 2013, master's thesis Keywords: koloradski hrošč, Leptinotarsa decemlineata, sorte, foliarni pripravki, Agrostemin, Algo-Plasmin, LabiSinergic, krompir, nitrati, nitriti, polifenoli, antioksidacijski potencial Full text (file, 2,62 MB) |
4. Vpliv izvora in tehnologije gojenja vrtnin na vnos nitratov ter nitritov v prehransko verigoVeronika Kmecl, 2020, doctoral dissertation Keywords: vrtnine, poljščine, izvor, metode gojenja, nitrati, nitriti, Slovenija Full text (file, 25,20 MB) |
5. Uporaba različnih barvil v modelnih mesnih emulzijahJernej Mohar, 2016, undergraduate thesis Keywords: mesni izdelki, mesne emulzije, aditivi, nitriti, nitrati, pigment toplotno obdelanega razsoljenega mesa, CCMP, barva, barvila, karmin, kemijska sestava, tekstura Full text (file, 1,41 MB) |
6. Vpliv aditivov na kakovost izdelkov iz prašičjega mesa in maščobnega tkivaMaja Murn, 2021, master's thesis/paper Keywords: prašiči, prašičje meso, maščobno tkivo, mesni izdelki, aditivi, nitriti, polifosfati, kmetije, ankete, slovenija Full text (file, 2,63 MB) |
|