1. Prilagoditev kometnega testa s kvasovkami Saccharomyces cerevisiae in izopodi Porcellio scaber za testiranje genotoksičnosti nanodelcevVeno Kononenko, 2012, undergraduate thesis Keywords: biotehnologija, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, izopodi, Porcellio scaber, raki enakonožci, kometni test, nanodelci, genotoksičnost, titanov dioksid, bakrov oksid Full text (file, 2,49 MB) |
2. Uporaba kvasne biomase s povečanim antioksidativnim potencialomTea Morčič, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, krom, stres, antioksidanti, glutation, askorbinska kislina, biomasa, akumulacija kroma, metabolna aktivnost Full text (file, 420,74 KB) |
3. Vpliv razmerja glukoza/fruktoza na potek alkoholne fermentacije s kvasovko Saccharomyces cerevisiaeSonja Prpar Mihevc, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, vinske kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, kemijsko definiran mošt, alkoholna fermentacija, glukoza, fruktoza, etanol, glikolitični encimi, heksokinaza, fosfofruktokinaza, piruvat kinaza Full text (file, 780,47 KB) |
4. Primerjava spremljanja rasti kvasovk z metodo merjenja optične gostote in z metodo določanja suhe biomaseBorut Pohar, 2006, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, biomasa, suha biomasa, merjenje optične gostote, rast kvasovk, algoritem rastne krivulje Full text (file, 433,95 KB) |
|
6. Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sortKatarina Baša, 2008, undergraduate thesis Keywords: škropljenje grozdja, zaščitna sredstva, mošt, rebula, kemijska sestava mošta, vinske kvasovke, hranilne snovi za kvasovke, alkoholna fermentacija, vino, kemijska sestava vina, senzorične lastnosti, kakovost vina Full text (file, 601,55 KB) |
7. Vpliv kvasovk na sestavo hlapnih spojin v spontano kisanih testihTomaž Redek, 2009, undergraduate thesis Keywords: pekarstvo, testo, vzhajanje testa, kisla testa, fermentacija testa, mlečnokislinske bakterije, kvasovke, hlapne spojine, sekundarni metaboliti, ocetna kislina, diacetil, 3-hidroksi-2-butanon, pH vrednost, aroma kruha Full text (file, 1,51 MB) |
8. Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesuMila Krstić, 2009, undergraduate thesis Keywords: kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, biomasa, železo, krom, stres, oksidativni stres, toksičnost kovin, antioksidativni obrambni sistem, proteinski profil, proteom kvasovke Full text (file, 900,81 KB) |
9. Vpliv okoljskih dejavnikov na invazivno rast sevov kvasovke Saccharomyces cerevisiaeKlemen Oketič, 2009, undergraduate thesis Keywords: mikrobiološka ekologija, rast mikroorganizmov, kvasovke, Saccharomyces cerevisiae, invazivnost kvasovk v gojišče, celokupni volumen rasti, invazivni volumen rasti, relativna invazivnost, okoljski dejavniki, temperatura rasti, pH, NaCl, K-sorbat, Na-benzoat, Na-bisulfit, CO2, pomanjkanje vira ogljika Full text (file, 5,13 MB) |
10. Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizlingMojca Jenko, 2009, undergraduate thesis Keywords: vino, mlado vino, mošt, alkoholna fermentacija, vinske kvasovke, starterske kulture, laški rizling, fizikalnokemijske lastnosti, kemijska sestava, senzorična kakovost Full text (file, 1,04 MB) |