1. Načrtovanje učinkovitega izpiranja vodovodnega sistemaAleš Jecl, 2014, undergraduate thesis Keywords: gradbeništvo, diplomska naloga, UNI, VKI, hidravlični model, cevovodni sistemi, motnost vode, enosmerno izpiranje cevovodov, Aquis 5.0, Šmartno ob Paki Full text (file, 34,50 MB) |
2. Vpliv zorilne posode na stabilizacijo vinaMartina Šadl, 2021, master's thesis Keywords: vino, zorilna posoda, cisterna iz nerjavnega jekla, barrique sod, mikrooksigenacija, beljakovinska motnost, vinski kamen, beljakovinska stabilnost, tartratna stabilnost, stabilizacija Full text (file, 2,81 MB) |
|
4. Vpliv lastnosti emulzije na sproščanje arome citrusovDejan Vozlič, 2019, master's thesis Keywords: aromatizirane pijače, emulzije, emulgatorji, homogenizacija, obtežila, stabilnost, motnost, intenzivnost zaznave, hlapne komponente citrusne arome Full text (file, 2,31 MB) |
5. Mikrobiološka stabilnost vinaAnja Krivec, 2019, master's thesis Keywords: vino, mikrobiološka nestabilnost, kvalitativni testi, motnost, kvarljivci vina, barva vina, kemijska analiza, molekularne metode Full text (file, 6,47 MB) |
6. Vrednotenje interakcij med natrijevim lavrilsulfatom in hidroksipropilmetilcelulozo z določanjem motnosti ter njihov vpliv na sproščanje izbrane zdravilne učinkovine iz tabletJanja Lozar, 2019, master's thesis/paper Keywords: Interakcije med SDS in HPMC, motnost, transmitanca, UV-VIS spektrofotometer, potopna sonda z optičnimi vlakni, sproščanje, nabrekanje tablet Full text (file, 4,56 MB) |
7. Vpliv različnih bentonitov na doseženo beljakovinsko stabilnost belih vinTanja Jus, 2012, undergraduate thesis Keywords: vino, bela vina, mošt, beljakovine, beljakovinska motnost, stabilizacija vina, čiščenje vina, enološka sredstva, bentonit, želatina Full text (file, 1,85 MB) |
8. Vpliv vsebnosti višjih alkoholov na senzorične in tehnološke lastnosti sadnih destilatovDejan Suban, 2006, undergraduate thesis Keywords: žganje, sadni destilati, brinjevec, slivovka, sadjevec, viljamovka, acetaldehid, etil acetat, metanol, 1-propanol, izobutanol, 1-butanol, izoamil alkohol, 2-fenil etanol, plinska kromatografija, GC, turbidimetrija, motnost, senzorične lastnosti Full text (file, 1,08 MB) |
|