1. Predstavitev različic antigena hepatitisa A na površini rekombinante mlečnokislinske bakterije Lactococcus lactisPetra Zadravec, 2010, undergraduate thesis Keywords: mlečnokislinske bakterije, Lactococcus lactis, hepatitis A, antigen hepatitisa A, površinska predstavitev, nosilni proteini, pretočna citometrija Full text (file, 2,86 MB) |
2. Vpliv biološkega razkisa na kakovost vina merlotPavel Vidmar, 2012, undergraduate thesis Keywords: vina, merlot, biološki razkis, selekcionirane kulture, mlečnokislinske bakterije, fizikalno-kemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 929,37 KB) |
3. Vpliv biološkega razkisa na nastanek hlapnih komponent vinaMaja Ambrožič, 2006, undergraduate thesis Keywords: vino, modra frankinja, biološki razkis, mlečnokislinske bakterije, hlapne komponente, višji alkoholi, estri, senzorične lastnosti Full text (file, 781,49 KB) |
4. Vpliv kislega testa na kakovost toastaNataša Kušar, 2006, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kislo testo, toast, mlečnokislinske bakterije, kislinska stopnja, vrednost pH, senzorične lastnosti, plesni, trajnost svežine sredice toasta Full text (file, 586,05 KB) |
5. Vpliv kvasovk na sestavo hlapnih spojin v spontano kisanih testihTomaž Redek, 2009, undergraduate thesis Keywords: pekarstvo, testo, vzhajanje testa, kisla testa, fermentacija testa, mlečnokislinske bakterije, kvasovke, hlapne spojine, sekundarni metaboliti, ocetna kislina, diacetil, 3-hidroksi-2-butanon, pH vrednost, aroma kruha Full text (file, 1,51 MB) |
|
7. Tehnološke in senzorične lastnosti kruha z drožmiLuka Korošec, 2021, undergraduate thesis Keywords: droži, kruh z drožmi, Lactobacillus, mikrobiota, mlečnokislinske bakterije, aroma, senzorične lastnosti Full text (file, 614,26 KB) |
|
|
10. Acid resistance and response to pH-induced stress in two Lactobacillus plantarum strains with probiotic potentialHelena Šeme, Gregor Kosec, Mateja Štempelj, Hrvoje Petković, Štefan Fujs, Krešimir Gjuračić, Bojana Bogovič Matijašić, Blaženka Kos, Jagoda Šušković, 2015, original scientific article Keywords: mlečnokislinske bakterije, Lactobacillus plantarum, probiotiki, fiziologija mikroorganizmov, industrijska mikrobiologija, aplikacije Full text (outside link) |