1. Acid resistance and response to pH-induced stress in two Lactobacillus plantarum strains with probiotic potentialHelena Šeme, Gregor Kosec, Mateja Štempelj, Hrvoje Petković, Štefan Fujs, Krešimir Gjuračić, Bojana Bogovič Matijašić, Blaženka Kos, Jagoda Šušković, 2015, original scientific article Keywords: mlečnokislinske bakterije, Lactobacillus plantarum, probiotiki, fiziologija mikroorganizmov, industrijska mikrobiologija, aplikacije Full text (outside link) |
|
3. Optimizacija mlečnokislinske fermentacije cianobakterij vrste Arthrospira platensisNik Mahnič, 2019, master's thesis Keywords: mikroalge, cianobakterije, Arthrospira platensis, spirulina, mlečnokislinska fermentacija, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus brevis, optimizacija, antioksidativna učinkovitost, Saccharomyces cerevisiae Full text (file, 1,64 MB) |
4. Kapsulacija probiotične kulture bakterij Lactobacillus plantarum v polisaharidni matriks alginat.Vid Kolmanič Bučar, 2020, master's thesis Keywords: probiotiki, bakterije, Lactobacillus plantarum, rast, gojišča, kapsulacija, pH želodca človeka, viabilnost Full text (file, 3,68 MB) |
|
|
7. Fermented biomass of Arthrospira platensis as a potential food ingredientPolona Jamnik, Nik Mahnič, Aleksandra Mrak, Lea Pogačnik da Silva, Barbara Jeršek, Alberto Niccolai, Jasmina Masten Rutar, Nives Ogrinc, Larisa Dušak, Blaž Ferjančič, Mojca Korošec, Ana Cerar, Borut Lazar, Urša Lovše, Tjaša Pungert, Primož Fabjan, Nataša Poklar Ulrih, 2022, original scientific article Keywords: Arthrospira platensis, lactic acid fermentation, Lactobacillus plantarum, antioxidant activity, microbiological safety, nutritional composition Full text (file, 1,12 MB) This document has more files! More... |
8. Mlečnokislinska fermentacija žuželk kot alternativni vir proteinovSimon Ekselenski, 2023, master's thesis Keywords: žuželčja biomasa, veliki mokar, hišni čriček, mlečnokislinska fermentacija, spontana fermentacija, komercialna mesna kultura, Lactobacillus plantarum Full text (file, 1,10 MB) |