Keywords: pivo, mikroorganizmi, bakterije, kvasovke, kvar piva, masna spektrometrija, identifikacija mikroorganizmov, MALDI-TOF MSFull text (file, 722,82 KB)
Keywords: genetika mikroorganizmov, Escherichia coli, poškodbe DNA, odziv SOS, LexA, proteini, identifikacija proteinov, uravnavanja odziva SOSFull text (file, 1,77 MB)
Keywords: mlečnokislinske bakterije, jogurt, Streptococcus thermophillus, Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus, morfološke lastnosti, PCR identifikacija mikroorganizmov, protimikrobne lastnosti, medsebojno protimikrobno delovanje, ß-galaktozidazna aktivnost, mlečna kislinaFull text (file, 833,74 KB)
Keywords: tradicionalni mlečni izdelki, mikrobiota, mlečnokislinske bakterije, Lactobacillus paracasei, Lactococcus lactis, identifikacija mikroorganizmov, osamitev, molekularne genetske metode, MALDI-TOF MS, RAPD-PCR, sevna sorodnostFull text (file, 2,28 MB)