1 - 2 / 2 1 |
1. Predelava vina v dolijih Tina Štokelj, 2009, undergraduate thesis Keywords: vinarstvo, vino, vino v dolijih, doliji, amfore, zgodovina vinske trte, razvoj vinogradništva na Slovenskem, razvoj vinarstva na Slovenskem, izdelava dolijev, pridelava vina v dolijih, pH vrednost, organske kisline, hlapne kisline, biološki razkis, fenolne spojine, pepel, težke kovine, senzorična analiza, zorenje vina na drožeh |
2. Karakterizacija pivovarskih sevov Saccharomyces pastorianus za učinkovito izrabo ajdove in prosene pivine v pivovarskih razmerah Saška Košir, 2020, master's thesis Keywords: pivske kvasovke, Saccharomyces pastorianus, Saccharomyces spp., pivo, pivu podobna pijača, pivina, ječmenova pivina, prosena pivina, ajdova pivina, tehnološke lastnosti, fermentacija, hlapne fenolne spojine, flokulacija |