|
2. Prehranska vlaknina kot funkcionalni dodatek živilomTina Thaler, 2017, undergraduate thesis Keywords: prehrana ljudi, prehranske vlaknine, prehranski dodatki, inulin, beta glukani, pektini, fizikalno kemijske lastnosti, reološke lastnosti, tekstura, funkcionalna živila, vpliv na zdravje Full text (file, 1,21 MB) |
3. Načrtovanje in izgradnja relacijske podatkovne baze za funkcionalna živilaSimona Juvan, Tomaž Bartol, Bojana Boh Podgornik, 2005, original scientific article Keywords: funkcionalna živila, relacijske baze, bibliografske podatkovne zbirke, načrtovanje, zbiranje podatkov, obdelava podatkov, klasifikacija, znanstvena informatika, bibliometrija, prehrana ljudi, zdrava hrana, preprečevanje bolezni, biološko aktivne snovi, functional foods, relational databases, bibliographic databases, planing, design, data collection, data processing, classification, documentation, information science, bibliometrics, scientometrics, human nutrtion, health foods, disease prevention, biologically active compounds Full text (outside link) |
4. Analiza "crossfit-a" kot oblike sodobne športne vadbeMihael Ivanuša, 2014, undergraduate thesis Keywords: šport, športna rekreacija, vrhunski šport, funkcionalna vadba, crossfit, gibalne sposobnosti, gimnastične vaje, moč, vzdržljivost, telesna priprava, dviganje uteži, program, prehrana, metabolizem Full text (outside link) |
5. Dieta pri hiperholesterolemijiEmanuela Čerček Vilhar, 2017, undergraduate thesis Keywords: prehrana, dietna prehrana, dieta pri hiperholesterolemiji, holesterol, hiperholesterolemija, prehranska priporočila, funkcionalna živila Full text (file, 611,79 KB) |
6. Vpliv prehrane na rehabilitacijo bolnikov na peritonealni dializiJanja Kogovšek, 2019, master's thesis Keywords: prehrana, kronična ledvična bolezen, dializni bolniki, analiza prehranskega stanja, peritonealna dializa, beljakovinska podhranjenost, metoda jedilnika prejšnjega dne, prehranski vnos, bioimpedančne meritve, sestava telesa, funkcionalna zmogljivost Full text (file, 1,48 MB) |
7. Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikovPetra Stopar, 2013, master's thesis Keywords: prehrana, prehrana športnikov, prehranski dodatki, ergogene snovi, koencim Q10, CoQ10, L-karnitin, kreatin, funkcionalna živila, mesne emulzije, fizikalnokemijske lastnosti, senzorične lastnosti Full text (file, 918,10 KB) |
8. Kakovost, predelava in kulinarična uporabnost kunčjega mesaJan Ščap, 2021, undergraduate thesis Keywords: meso, kunčje meso, kemijska sestava, prehrana, prehranska vrednost, senzorične lastnosti, kakovost mesa, funkcionalna živila Full text (file, 679,10 KB) |
9. Funkcionalna živila in prehranska dopolnila v nosečnostiMaja Orešnik, 2021, undergraduate thesis Keywords: diplomska dela, babištvo, prehrana, nosečnost, funkcionalna živila, superživila, prehranska dopolnila Full text (file, 990,51 KB) |
10. Uporaba kokoši lahkega tipa po koncu proizvodnega obdobjaSilvester Kobal, 2024, bachelor thesis/paper Keywords: perutnina, kokoši, nesnice, lahki tip, iztrošene kokoši nesnice, meso, prehrana ljudi, prehrana živali, biomateriali, funkcionalna živila Full text (file, 1,38 MB) |