1. Formulacija in priprava funkcionalnega živila - kruha, obogatenega z mineralno obogateno kvasno biomasoMarjana Kopač, 2006, undergraduate thesis Keywords: kruh, funkcionalna živila, mineralno obogatena kvasna biomasa, minerali, selen, baker, cink, Klyveromyces marxianus, funkcionalni dodatki, prehranska vrednost Full text (file, 1,14 MB) |
2. Vpliv kislega testa na kakovost toastaNataša Kušar, 2006, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kislo testo, toast, mlečnokislinske bakterije, kislinska stopnja, vrednost pH, senzorične lastnosti, plesni, trajnost svežine sredice toasta Full text (file, 586,05 KB) |
3. Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zeljuBarbara Ručman, 2008, undergraduate thesis Keywords: zelje, pakiranje zelja, narezano zelje, embalažni materiali, modificirana atmosfera, L-askorbinska kislina, skupna L-askorbinska kislina, dehidroaskorbinska kislina, glutation, antioksidativna aktivnost, radikal DPPH, Folin-Ciocalteau reagent Full text (file, 2,56 MB) |
4. Vpliv dodatka sladne moke na kakovost pšeničnih kruhovVesna Slemenšek, 2008, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kruh, pšenični kruh, aditivi, pekovski aditivi, encimi, sladna moka, staranje kruha, specifični volumen kruha, trdota kruha Full text (file, 2,26 MB) |
5. Optimizacija oskrbovalne verige kruha in pekovskega pecivaBenjamin Kirm, 2008, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kruh, pecivo, živilska oskrbovalna veriga, presežki kruha, presežki pekovskega peciva, sodelovanje podjetij, oblikovanje naročil, presežki naročil, prodaja pekovskih izdelkov, trgovine, učinkovitost oskrbovalne verige, potrošniki, dobavitelji, partnerski odnosi, individualni poglobljeni intervju Full text (file, 614,91 KB) |
6. Vpliv okoljskih parametrov na rast plesni rodu Penicillium in tvorbo ohratoksina AMaja Vojković, 2008, undergraduate thesis Keywords: plesni, Penicillium, Penicillium verrucosum, ekologija mikroorganizmov, vrednost aw, vrednost pH, temperatura, gojišča, gojišče YES, gojišče analog kruha, rast plesni, ohratoksin A, tvorba ohratoksina A Full text (file, 1,57 MB) |
7. Vpliv kvasovk na sestavo hlapnih spojin v spontano kisanih testihTomaž Redek, 2009, undergraduate thesis Keywords: pekarstvo, testo, vzhajanje testa, kisla testa, fermentacija testa, mlečnokislinske bakterije, kvasovke, hlapne spojine, sekundarni metaboliti, ocetna kislina, diacetil, 3-hidroksi-2-butanon, pH vrednost, aroma kruha Full text (file, 1,51 MB) |
8. Pogostost napak v označbah na zavitkih nekaterih predpakiranih živilŠpela Adamič, 2011, undergraduate thesis Keywords: živila, predpakirana živila, bonboni, čokolada, piškoti, čips, označbe na živilih, označevanje živil, napake v označbah, potrošniki, informiranje potrošnikov Full text (file, 928,93 KB) |
9. Vpliv sorte in rastišča na vsebnost ksantohumola v hmeljuRobert Hrastar, 2006, undergraduate thesis Keywords: hmelj, ksantohumol, alfa-kisline, beta-kisline, polifenoli, prenilflavonoidi, sorte, c. Aurora, c. Bobek, c. Celeia, c. Savinjski golding, c. Magnum, rastišče, HPLC, KVH-TE, HSI, briketi 90, kemometrične analize Full text (file, 1,01 MB) |
10. Uporaba emulgatorjev na osnovi monogliceridov v pekarstvuMatejka Fajs, 2006, undergraduate thesis Keywords: pekovski izdelki, kruh, pšenični kruh, aditivi, pekovski aditivi, emulgatorji, monogliceridi, E471, staranje kruha, specifični volumen kruha Full text (file, 1,67 MB) |