1. Preživetje probiotičnih bakterij med fermentacijo in skladiščenjem fermentiranega mlekaAleksandra Zajc, 2008, undergraduate thesis Keywords: probiotične bakterije, probiotični fermentirani mlečni izdelki, Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus casei, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, klasična kultivacijska tehnika, molekularne metode, PCR Full text (file, 805,79 KB) |
2. Določanje bakterij vrst Salmonella enterica in Listeria monocytogenes v živilih s PCR v realnem časuHelena Paternoster, 2009, undergraduate thesis Keywords: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje bakterij, Salmonella enterica, Listeria monocytogenes, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času, surovo mleko, sterilizirano mleko Full text (file, 1019,42 KB) |
3. Ugotavljanje deklariranih bakterij v probiotičnih prehranskih dopolnilih na slovenskem trguTjaša Sernel, 2011, undergraduate thesis Keywords: probiotiki, probiotična prehranska dopolnila, probiotični izdelki, označevanje probiotičnih izdelkov, prisotnost probiotičnih bakterij, konvencionalne gojitvene metode, molekularno-biološke metode, izolacija DNA, PCR, sekvenciranje, ustreznost deklaracij Full text (file, 1,67 MB) |
4. Optimizacija metode mPCR za sočasno določanje bakterij rodu Salmonella in vrste Listeria monocytogenesTadeja Kocmur, 2011, undergraduate thesis Keywords: mikrobiološke metode, patogene bakterije, sočasno določanje, Salmonella, Listeria monocytogenes, multipli PCR, zaporedni PCR, optimizacija mPCR, obogatitvena gojišča, gojišče UPB, občutljivost mPCR Full text (file, 834,31 KB) |
5. Določanje bakterij rodu Alicyclobacillus s PCR v realnem časuKatja Kum, 2011, undergraduate thesis Keywords: mikrobiološke metode, določanje bakterij, kvarljivci živil, Alicyclobacillus, Alicyclobacillus acidoterrestris, PCR v realnem času, občutljivost PCR v realnem času, specifičnost PCR v realnem času Full text (file, 1,35 MB) |
6. Vpliv uživanja antibiotikov v kombinaciji s probiotičnim pripravkom na mikrobiološko sestavo blata odraslihMaja Primožič, 2012, undergraduate thesis Keywords: probiotiki, probiotične bakterije, probiotični izdelki, antibiotično zdravljenje, antibiotiki, blato odraslih, mikrobne združbe, bifidobakterije, molekularne metode, PCR v realnem času Full text (file, 1,83 MB) |
7. Razlikovanje mikobakterij iz sklopa Mycobacterium (M.) avium in M. abscessus ter določanje občutljivosti za najpomembnejša protimikrobna sredstvaSara Truden, 2017, master's thesis Keywords: mikobakterije, netuberkulozne mikobakterije, Mycobacterium avium, Mycobacterium abscessus, molekularne metode, identifikacija bakterij, ERIC-PCR, GenoType NTM-DR, protimikrobne učinkovine, antibiotiki Full text (file, 2,70 MB) |
|
9. Rapid detection and characterization of foodborne pathogens by molecular techniquesRobert E. Levin, 2010 Keywords: patogeni mikroorganizmi, hitre mikrobiološke metode, molekularne tehnike, PCR, RAPD, PFGE, RFLP, Campylobacter, Listeria, Clostridium, Bacillus cereus, Salmonella, Escherichia coli, Vibrio Full text (outside link) |
10. Validacija multiplega testa PCR v realnem času za dokaz okužb dihal z atipičnimi bakterijamiJakob Brodarič, 2021, master's thesis Keywords: medicinska mikrobiologija, atipične bakterije, Mycoplasma pneumoniae, Chlamydia pneumoniae, Legionella pneumophila, diagnostične metode, molekularne tehnike, PCR v realnem času, validacija Full text (file, 1,39 MB) |