1. Izgube pridelka pri spravilu treh poljščin z žetvenikomPrimož Šifrer, 2009, undergraduate thesis Keywords: kmetijska mehanizacija, čistilne naprave, žetveniki, ječmen, pšenica, krmni grah, spravilo pridelka, izgube pridelka Full text (file, 23,82 MB) |
2. Sezonska dinamika žitnega strgača (Oulema spp.) in pravih listnih uši (Aphididae) na ozimni pšenici v ekološki pridelaviAnja Kraševec, 2010, undergraduate thesis Keywords: rastlinski škodljivci, listne uši, Aphididae, žitni strgač, Oulema, sezonska dinamika, ozimna pšenica, ekološko kmetijstvo, Bloška planota Full text (file, 1,50 MB) |
3. Fiziološki odziv poljščin na spremenjene klimatske razmereOlga Novak, 2010, undergraduate thesis Keywords: fiziologija rastlin, kmetijske rastline, ogljikov dioksid, koncentracija, fotosinteza, pšenica, koruza, pridelek, podnebne spremembe Full text (outside link) |
4. Vpliv različnih izvedb šob na škropilnici na kakovost nanosa fitofarmacevtskih sredstev pri ozimni pšenici (Triticum aestivum L.) in na krompirju (Solanum tuberosum L.)Anže Krašovec, 2010, undergraduate thesis Keywords: kmetijski stroji, škropilne šobe, škropilnice, ozimna pšenica, Triticum aestivum, krompir, Solanum tuberosum, fitofarmacevtska sredstva, pesticidi Full text (file, 4,53 MB) |
5. Razvojni krog in obseg poškodb žitnega strgača (Oulema spp., Coleoptera, Chrysomelidae) na ozimni pšenici v dveh sistemih pridelaveMojca Murko, 2010, undergraduate thesis Keywords: rastlinski škodljivci, žitni strgač, Oulema, sezonska dinamika, ozimna pšenica, hrošči, ličinke, jajčeca, razvojni krog, poškodbe rastlin, pridelek Full text (file, 1,39 MB) |
|
7. Vpliv razkuževanja semena na gospodarsko pomembne lastnosti pšenice (Triticum aestivum L. var. aestivum) sorte 'Ficko'Maja Križnar, 2012, undergraduate thesis Keywords: žito, pšenica, ozimna pšenica, Triticum aestivum L. var. aestivum, gospodarsko pomembne lastnosti, semena, razkuževanje semen, setev, pridelek zrnja, bolezni rastlin, glivične bolezni, fungicidi, varstvo rastlin Full text (file, 1,75 MB) |
|
9. Degradation of rutin and polyphenols during the preparation of tartary buckwheat breadMaja Vogrinčič, Mária Timoracká, Silvia Melichacova, Alena Vollmannová, Ivan Kreft, 2010, original scientific article Keywords: antioksidanti, tatarska ajda, pšenica, fagopyrum tataricum, triticum aestivum, bread, rutin, polifenoli, hplc, folin, dpph, tartary buckwheat, wheat, bread, baking rutin, quercetin, antioxidant activity, total polyphenols, dpph, folin, hplc Full text (outside link) |
|