|
2. Učinkovitost razkužil na delovnih površinahUrška Ribič, 2010, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, razkužila, mikrobiologija, rast mikroorganizmov, farmacevtska industrija, delovne površine, baktericidno delovanje, fungicidno delovanje, sporocidno delovanje, etanol, kvarterne amonijeve spojine, perocetna kislina, Staphylococcus aureues, Staphylococcus epidermis, Pseudomonas aeruginosa, Pseudomonas cepacia, Bacillus subtilis, Candida albicans, Aspergillus brasiliensis Full text (file, 818,09 KB) |
3. Preživetje različnih sevov bakterij rodu Salmonella pri pasterizacijiMateja Strelec, 2006, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, Salmonella, jajčni melanž, pasterizacija, temperatura pasterizacije, čas pasterizacije, inhibicija rasti, decimalni redukcijski čas, vrednost D Full text (file, 764,98 KB) |
4. Vpliv vrste in koncentracije koloidov na aktivnost bakterijNataša Fajfar, 2006, undergraduate thesis Keywords: koloidi, minerali glin, kaolinit, bentonit, gojišča, mikroorganizmi, bakterije, Pseudoalteromonas, vezava hranil, pritrjanje bakterij, aktivnost bakterij, respiracija, rast bakterij Full text (file, 311,81 KB) |
5. Preživetje bakterij vrste Salmonella enterica v kuhanih jajcihGregor Cerar, 2007, undergraduate thesis Keywords: mikroorganizmi, Salmonella enterica, preživelost salmonel, jajca, starost jajc, velikost jajc, kuhanje jajc, središčna temperatura jajc, čas kuhanja jajc Full text (file, 390,04 KB) |
6. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu ListeriaTanja Rožman, 2007, undergraduate thesis Keywords: patogeni mikroorganizmi, Listeria, Listeria monocytogenes, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., ekstrakt rožmarina, protimikrobno delovanje, karnozolna kislina, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija Full text (file, 676,21 KB) |
7. Mehanizmi odpornosti bakterij Campylobacter jejuni in C. coli proti izbranim antibiotikomBlaž Medja, 2007, undergraduate thesis Keywords: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, bakterijska odpornost, antibiotiki, mikrodilucijska metoda, PA[beta]N, membranske izlivne črpalke, mutacija na 23S rRNA Full text (file, 1,74 MB) |
8. Vpliv inhibitorjev izlivnih črpalk na aktivnost makrolidnih antibiotikov proti bakterijam Campylobacter iz hrane, vode in kliničnih vzorcevMateja Ambrožič, 2008, undergraduate thesis Keywords: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, bakterijska odpornost, odpornost na antibiotike, eritromicin, azitromicin, klaritromicin, diritromicin, tilozin, inhibitorji membranskih izlivnih črpalk, PAßN, NMP Full text (file, 1,04 MB) |
9. Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in StaphylococcusSaša Piskernik, 2008, undergraduate thesis Keywords: patogeni mikroorganizmi, Bacillus spp., Staphylococcus spp., protimikrobne učinkovine rastlinskih ekstraktov, rožmarin, Rosmarinus officinalis L., grozdne pečke, citrusi, oljčni listi, hmelj, protimikrobno delovanje, minimalna inhibitorna koncentracija Full text (file, 915,07 KB) |
10. Vpliv inhibitorjev izlivnih črpalk na aktivnost žolčnih soli proti bakterijam rodu CampylobacterJasna Kosmač, 2008, undergraduate thesis Keywords: patogeni mikroorganizmi, Campylobacter, bakterijska odpornost, odpornost na žolčne soli, žolčne soli, natrijev deoksiholat, natrijev dodecil sulfat, inhibitorji membranskih izlivnih črpalk, PAßN, NMP Full text (file, 1,10 MB) |