|
|
|
|
5. Ekstrakcija kofeina iz različnih naravnih virov ter njegov učinek na izbrane škodljivceBarbara Gačnik, 2017, master's thesis Keywords: naravni pripravki, ekstrakcija, kofein, fenoli, črni čaj, zeleni čaj, mate čaj, Barcaffe kava, Nescafe, Deadwish kava, siva breskova uš, Myzus persicae S., koruzni žužek, Sitophilus zeamais Full text (file, 3,82 MB) |
6. Pomen senzoričnih leksikonov v živilstvuKaja Okorn, 2020, undergraduate thesis Keywords: senzorična analiza, opisna senzorična analiza, senzorični leksikoni, senzorično kolo, senzorično ocenjevanje, čaj mate, senzorične lastnosti Full text (file, 1,34 MB) |
7. Primerjava vsebnosti fenolnih spojin v različnih napitkih, pripravljenih iz rastline maté (Ilex paraguariensis A. St.-Hil.)Lucija Dolinar, 2022, master's thesis Keywords: Mate, Ilex paraguariensis, hidroksicimetne kisline, flavonoli, sladkorji, način priprave Full text (file, 1,81 MB) |
8. Vampir v romanih Drakula, Vampir z Gorjancev in Volčje nočiMaruša Jaklič, 2022, undergraduate thesis Keywords: slovenska književnost, irska književnost, vampir v leposlovju, žrtev, poganska mitologija, Bram Stoker, Drakula, Mate Dolenc, Vampir z Gorjancev, Vlado Žabot, Volčje noči Full text (file, 801,70 KB) |
9. Družbeni pomen yerba mate čaja v severovzhodni ArgentiniUrban Mislej, 2023, master's thesis/paper Keywords: etnologija, kulturna antropologija, antropologija hrane, antropologija pijače, yerba mate, pijača, mate čaj Full text (file, 9,80 MB) |