Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Doktorska dela (1)

  1. Polona Zabukovec: Vpliv kvasovkam dostopnega dušika in razmerja vrst kvasovk v združeni starterski kulturi na kakovost vina

Magistrska dela (25)

  1. Urška Rajniš: Kinetika porabe fermentabilnih substratov v pivinah na osnovi ajde in prosa različnih sevov kvasovk
  2. Mateja Govže: Beer spoiling mechanisms of Lactobacillus brevis
  3. Viktorija Jovanova: Vloga kvasovke vrste Kregervanrija fluxuum pri fermentaciji jabolčnega vina
  4. Marjeta Ulaga: Ovrednotenje vpliva genetskih sprememb na fenotip zaporedno uporabljene pivske kvasovke Saccharomyces pastorianus
  5. Tjaša Močnik: Interakcije med vinsko in probiotično kvasovko med fermentacijo vina v membranskem fermentorju.
  6. Mitja Kožuh: Vpliv mlečnokislinskih in propionskih bakterij s protimikrobnim delovanjem na kakovost brezalkoholnega piva
  7. Karin Bokal: Učinkovitost izrabe lignoceluloznega substrata nekonvencionalnih kvasovk.
  8. Nika Rodošek: Sledenje sevov avtohtonih vinskih kvasovk med alkoholno fermentacijo sintetičnega mošta z genetskimi markerji
  9. Maja Vodušek: Pretočna citometrija za spremljanje kinetike alkoholne fermentacije grozdnega mošta
  10. Barbara Rovtar: Application of lactic acid and acetic acid bacteria for production of alcohol-free fermented beverages
  11. Mojca Likar: Populacijska struktura sevov rodu Saccharomyces iz Primorskega vinorodnega okoliša
  12. Emina Bešić: Vpliv sekrecije heterolognih encimov kvasovke Saccharomyces cerevisiae na njihovo aktivnost
  13. Aleš Ogrinec: Analiza izražanja genov vključenih v metabolizem diacetila ob zaporednih fermentacijah piva
  14. Ines Jerovšek: Ohranitev genetskega potenciala kvasovk Primorskega vinorodnega okoliša in njihova genetska tipizacija
  15. Urška Vrhovnik: Populacijska genomika avtohtonih kvasovk rodu Saccharomyces iz jabolčnega vina
  16. Anja Krivec: Mikrobiološka stabilnost vina
  17. Saška Košir: Karakterizacija pivovarskih sevov Saccharomyces pastorianus za učinkovito izrabo ajdove in prosene pivine v pivovarskih razmerah
  18. Eva Pavliha: Prilagoditev izolatov kvasovk iz Vipavske doline za fermentacijo pivine z usmerjeno evolucijo
  19. Martina Podgoršek: Genetska stabilnost izbranega seva kvasovke za proizvodnjo ajdovega in prosenega piva v zaporednih fermentcijah
  20. Katja Potočnik: Izolacija in karakterizacija divjih sevov kvasovk rodov Saccharomyces in Hanseniaspora iz naravnih gozdov in oljčnih nasadov
  21. Neža Grčar: Adaptivna laboratorijska evolucija kvasovke Hanseniaspora jakobsenii za izboljšan privzem maltoze
  22. Simona Makše: Fenotipske razlike med udomačenimi in divjimi sevi vrst rodov Saccharomyces in Hanseniaspora
  23. Eva Urbančič: Karakterizacija kvasovk rodu Hanseniaspora za potencialno uporabo v pivovarstvu
  24. Ela Stergar: Fermentacijske lastnosti monospornih mutant pivskih kvasovk z izboljšanim sprejemom maltoze
  25. Ajda Sedlar: Raznolikost v sposobnosti kopičenja lipidov sevov Saccharomyces cerevisiae glede na njihov izvor

Diplomska dela (3)

  1. Jošt Hren: Nekonvencionalne kvasovke kot celične tovarne
  2. Nina Tršar: Vzpostavitev sistema HACCP v proizvodnji starterske kulture vinskih kvasovk
  3. Rok Bajc: Metabolizem fenolnih spojin v pivovarskih kvasovkah