Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (1)
Polona Zabukovec:
Vpliv kvasovkam dostopnega dušika in razmerja vrst kvasovk v združeni starterski kulturi na kakovost vina
Magistrska dela (26)
Urška Rajniš:
Kinetika porabe fermentabilnih substratov v pivinah na osnovi ajde in prosa različnih sevov kvasovk
Mateja Govže:
Beer spoiling mechanisms of Lactobacillus brevis
Viktorija Jovanova:
Vloga kvasovke vrste Kregervanrija fluxuum pri fermentaciji jabolčnega vina
Marjeta Ulaga:
Ovrednotenje vpliva genetskih sprememb na fenotip zaporedno uporabljene pivske kvasovke Saccharomyces pastorianus
Tjaša Močnik:
Interakcije med vinsko in probiotično kvasovko med fermentacijo vina v membranskem fermentorju.
Mitja Kožuh:
Vpliv mlečnokislinskih in propionskih bakterij s protimikrobnim delovanjem na kakovost brezalkoholnega piva
Karin Bokal:
Učinkovitost izrabe lignoceluloznega substrata nekonvencionalnih kvasovk.
Nika Rodošek:
Sledenje sevov avtohtonih vinskih kvasovk med alkoholno fermentacijo sintetičnega mošta z genetskimi markerji
Maja Vodušek:
Pretočna citometrija za spremljanje kinetike alkoholne fermentacije grozdnega mošta
Barbara Rovtar:
Application of lactic acid and acetic acid bacteria for production of alcohol-free fermented beverages
Mojca Likar:
Populacijska struktura sevov rodu Saccharomyces iz Primorskega vinorodnega okoliša
Emina Bešić:
Vpliv sekrecije heterolognih encimov kvasovke Saccharomyces cerevisiae na njihovo aktivnost
Aleš Ogrinec:
Analiza izražanja genov vključenih v metabolizem diacetila ob zaporednih fermentacijah piva
Ines Jerovšek:
Ohranitev genetskega potenciala kvasovk Primorskega vinorodnega okoliša in njihova genetska tipizacija
Urška Vrhovnik:
Populacijska genomika avtohtonih kvasovk rodu Saccharomyces iz jabolčnega vina
Anja Krivec:
Mikrobiološka stabilnost vina
Saška Košir:
Karakterizacija pivovarskih sevov Saccharomyces pastorianus za učinkovito izrabo ajdove in prosene pivine v pivovarskih razmerah
Eva Pavliha:
Prilagoditev izolatov kvasovk iz Vipavske doline za fermentacijo pivine z usmerjeno evolucijo
Martina Podgoršek:
Genetska stabilnost izbranega seva kvasovke za proizvodnjo ajdovega in prosenega piva v zaporednih fermentcijah
Katja Potočnik:
Izolacija in karakterizacija divjih sevov kvasovk rodov Saccharomyces in Hanseniaspora iz naravnih gozdov in oljčnih nasadov
Neža Grčar:
Adaptivna laboratorijska evolucija kvasovke Hanseniaspora jakobsenii za izboljšan privzem maltoze
Simona Makše:
Fenotipske razlike med udomačenimi in divjimi sevi vrst rodov Saccharomyces in Hanseniaspora
Eva Urbančič:
Karakterizacija kvasovk rodu Hanseniaspora za potencialno uporabo v pivovarstvu
Ela Stergar:
Fermentacijske lastnosti monospornih mutant pivskih kvasovk z izboljšanim sprejemom maltoze
Ajda Sedlar:
Raznolikost v sposobnosti kopičenja lipidov sevov Saccharomyces cerevisiae glede na njihov izvor
Ema Lenarčič:
Enološke lastnosti različnih vrst kvasovk rodu Hanseniaspora
Diplomska dela (4)
Neža Čadež:
»Pa saj ne izgledaš kot moški/ ženska«: Doživljanje binarnega spolnega sistema transspolnih oseb
Jošt Hren:
Nekonvencionalne kvasovke kot celične tovarne
Nina Tršar:
Vzpostavitev sistema HACCP v proizvodnji starterske kulture vinskih kvasovk
Rok Bajc:
Metabolizem fenolnih spojin v pivovarskih kvasovkah