Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (1)
Polona Zabukovec:
Vpliv kvasovkam dostopnega dušika in razmerja vrst kvasovk v združeni starterski kulturi na kakovost vina
MSc theses (26)
Urška Rajniš:
Kinetika porabe fermentabilnih substratov v pivinah na osnovi ajde in prosa različnih sevov kvasovk
Mateja Govže:
Beer spoiling mechanisms of Lactobacillus brevis
Viktorija Jovanova:
Vloga kvasovke vrste Kregervanrija fluxuum pri fermentaciji jabolčnega vina
Marjeta Ulaga:
Ovrednotenje vpliva genetskih sprememb na fenotip zaporedno uporabljene pivske kvasovke Saccharomyces pastorianus
Tjaša Močnik:
Interakcije med vinsko in probiotično kvasovko med fermentacijo vina v membranskem fermentorju.
Mitja Kožuh:
Vpliv mlečnokislinskih in propionskih bakterij s protimikrobnim delovanjem na kakovost brezalkoholnega piva
Karin Bokal:
Učinkovitost izrabe lignoceluloznega substrata nekonvencionalnih kvasovk.
Nika Rodošek:
Sledenje sevov avtohtonih vinskih kvasovk med alkoholno fermentacijo sintetičnega mošta z genetskimi markerji
Maja Vodušek:
Pretočna citometrija za spremljanje kinetike alkoholne fermentacije grozdnega mošta
Barbara Rovtar:
Application of lactic acid and acetic acid bacteria for production of alcohol-free fermented beverages
Mojca Likar:
Populacijska struktura sevov rodu Saccharomyces iz Primorskega vinorodnega okoliša
Emina Bešić:
Vpliv sekrecije heterolognih encimov kvasovke Saccharomyces cerevisiae na njihovo aktivnost
Aleš Ogrinec:
Analiza izražanja genov vključenih v metabolizem diacetila ob zaporednih fermentacijah piva
Ines Jerovšek:
Ohranitev genetskega potenciala kvasovk Primorskega vinorodnega okoliša in njihova genetska tipizacija
Urška Vrhovnik:
Populacijska genomika avtohtonih kvasovk rodu Saccharomyces iz jabolčnega vina
Anja Krivec:
Mikrobiološka stabilnost vina
Saška Košir:
Karakterizacija pivovarskih sevov Saccharomyces pastorianus za učinkovito izrabo ajdove in prosene pivine v pivovarskih razmerah
Eva Pavliha:
Prilagoditev izolatov kvasovk iz Vipavske doline za fermentacijo pivine z usmerjeno evolucijo
Martina Podgoršek:
Genetska stabilnost izbranega seva kvasovke za proizvodnjo ajdovega in prosenega piva v zaporednih fermentcijah
Katja Potočnik:
Izolacija in karakterizacija divjih sevov kvasovk rodov Saccharomyces in Hanseniaspora iz naravnih gozdov in oljčnih nasadov
Neža Grčar:
Adaptivna laboratorijska evolucija kvasovke Hanseniaspora jakobsenii za izboljšan privzem maltoze
Simona Makše:
Fenotipske razlike med udomačenimi in divjimi sevi vrst rodov Saccharomyces in Hanseniaspora
Eva Urbančič:
Karakterizacija kvasovk rodu Hanseniaspora za potencialno uporabo v pivovarstvu
Ela Stergar:
Fermentacijske lastnosti monospornih mutant pivskih kvasovk z izboljšanim sprejemom maltoze
Ajda Sedlar:
Raznolikost v sposobnosti kopičenja lipidov sevov Saccharomyces cerevisiae glede na njihov izvor
Ema Lenarčič:
Enološke lastnosti različnih vrst kvasovk rodu Hanseniaspora
BSc theses (4)
Neža Čadež:
»Pa saj ne izgledaš kot moški/ ženska«: Doživljanje binarnega spolnega sistema transspolnih oseb
Jošt Hren:
Nekonvencionalne kvasovke kot celične tovarne
Nina Tršar:
Vzpostavitev sistema HACCP v proizvodnji starterske kulture vinskih kvasovk
Rok Bajc:
Metabolizem fenolnih spojin v pivovarskih kvasovkah