Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Repozitorij Univerze v Ljubljani
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Podrobno
Upravljanje s kavnim odpadom v gostinstvu
ID
Mihailović, Andrija
(
Avtor
),
ID
Klinar, Miha
(
Mentor
)
Več o mentorju...
,
ID
Kuhar, Rok
(
Komentor
)
PDF - Predstavitvena datoteka,
prenos
(12,21 MB)
MD5: 67B21C22029711EA9D37C626DCBD3AD5
PDF - Priloga,
prenos
(17,12 MB)
MD5: C017F94FC573929ABD21C1A2D6EF49E3
Galerija slik
Izvleček
S problemom neurejenega sistema ločevanja odpadkov sem se srečal v gostinstvu. Tam sem opazil velik potencial za reciklažo kavnega odpada. Skozi diplomsko delo sem se lotil raziskovanja trenutnega upravljanja s kavnim odpadom. Zastavil sem si različne možnosti ponovne uporabe kavnega odpada in se poglobil v uporabo kavnega odpada kot osnove za gojenje hranilnih in zdravilnih gob. Skozi diplomsko delo želim prikazati novo alternativno pot kavnega odpada v obliki produktne zgodbe, ki deluje kot vodilo kot ponudba drugega življenjskega cikla kavnemu odpadu. V praktičnem delu diplomske naloge skozi eksperimente spremljam in merim uspešnost gojenja različnih vrst gob na kavnem odpadu ter tako pripravljam idealne supstrate za moje produkte.
Jezik:
Slovenski jezik
Ključne besede:
Industrijsko oblikovanje
,
Kavni odpad
,
Trajnost
,
Gobe
,
Diplomska naloga
Vrsta gradiva:
Diplomsko delo/naloga
Organizacija:
ALUO - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Leto izida:
2022
PID:
20.500.12556/RUL-140616
Datum objave v RUL:
16.09.2022
Število ogledov:
1117
Število prenosov:
258
Metapodatki:
Citiraj gradivo
Navadno besedilo
BibTeX
EndNote XML
EndNote/Refer
RIS
ABNT
ACM Ref
AMA
APA
Chicago 17th Author-Date
Harvard
IEEE
ISO 690
MLA
Vancouver
:
MIHAILOVIĆ, Andrija, 2022,
Upravljanje s kavnim odpadom v gostinstvu
[na spletu]. Diplomsko delo. [Dostopano 11 april 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=140616
Kopiraj citat
Objavi na:
Sekundarni jezik
Jezik:
Angleški jezik
Naslov:
Coffee waste management in catering
Izvleček:
I encountered the problem of an unregulated waste separation system in catering. There, I noticed great potential for recycling coffee waste. Through my project, I started researching the current management of coffee waste. I set myself various options for reusing coffee waste, and delved into the use of coffee waste as a basis for growing nutritious and medicinal mushrooms. Through my project I want to show a new alternative path of coffee waste in the form of a product journey, which acts as a guide for providing a second life cycle to coffee waste. In the practical part of the bachelor’s thesis, I monitor and measure the success of growing different types of mushrooms on coffee waste through experiments, and thus prepare ideal substrates for my products.
Ključne besede:
Industrial design
,
Coffee waste
,
Sustainability
,
Mushrooms
,
BA thesis
Podobna dela
Podobna dela v RUL:
Odkrivanje požarov v postopkih kompostiranja bioloških odpadkov z uporabo CO plinskih javljalnikov
Ženska kolekcija Rozalija
Designing UV-protective and hydrophilic or hydrophobic cotton fabrics through in-situ ZnO synthesis using biodegradable waste extracts
Učinkovitost ločevanja odpadkov v Mestni občini Koper
Čevljarstvo kot navdih pri oblikovanju kolekcije
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
Ločevanje odpadkov skozi čas na področju delovanja komunale Kranj
Vpliv umetne inteligence na prihodnost modne fotografije
Razvoj metodologije in postopkov proizvodnje trdnih goriv iz odpadkov
Stopnja ozaveščenosti prebivalcev Občine Bled o ravnanju z odpadki
Izdelava naročilnic za podjetje Hiša usnja - Herman Kokol d.o.o
Nazaj