Podrobno

Upravljanje s kavnim odpadom v gostinstvu
ID Mihailović, Andrija (Avtor), ID Klinar, Miha (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Kuhar, Rok (Komentor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (12,21 MB)
MD5: 67B21C22029711EA9D37C626DCBD3AD5
.pdfPDF - Priloga, prenos (17,12 MB)
MD5: C017F94FC573929ABD21C1A2D6EF49E3

Izvleček
S problemom neurejenega sistema ločevanja odpadkov sem se srečal v gostinstvu. Tam sem opazil velik potencial za reciklažo kavnega odpada. Skozi diplomsko delo sem se lotil raziskovanja trenutnega upravljanja s kavnim odpadom. Zastavil sem si različne možnosti ponovne uporabe kavnega odpada in se poglobil v uporabo kavnega odpada kot osnove za gojenje hranilnih in zdravilnih gob. Skozi diplomsko delo želim prikazati novo alternativno pot kavnega odpada v obliki produktne zgodbe, ki deluje kot vodilo kot ponudba drugega življenjskega cikla kavnemu odpadu. V praktičnem delu diplomske naloge skozi eksperimente spremljam in merim uspešnost gojenja različnih vrst gob na kavnem odpadu ter tako pripravljam idealne supstrate za moje produkte.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Industrijsko oblikovanje, Kavni odpad, Trajnost, Gobe, Diplomska naloga
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:ALUO - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Leto izida:2022
PID:20.500.12556/RUL-140616 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:16.09.2022
Število ogledov:1117
Število prenosov:258
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
MIHAILOVIĆ, Andrija, 2022, Upravljanje s kavnim odpadom v gostinstvu [na spletu]. Diplomsko delo. [Dostopano 11 april 2025]. Pridobljeno s: https://repozitorij.uni-lj.si/IzpisGradiva.php?lang=slv&id=140616
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Coffee waste management in catering
Izvleček:
I encountered the problem of an unregulated waste separation system in catering. There, I noticed great potential for recycling coffee waste. Through my project, I started researching the current management of coffee waste. I set myself various options for reusing coffee waste, and delved into the use of coffee waste as a basis for growing nutritious and medicinal mushrooms. Through my project I want to show a new alternative path of coffee waste in the form of a product journey, which acts as a guide for providing a second life cycle to coffee waste. In the practical part of the bachelor’s thesis, I monitor and measure the success of growing different types of mushrooms on coffee waste through experiments, and thus prepare ideal substrates for my products.

Ključne besede:Industrial design, Coffee waste, Sustainability, Mushrooms, BA thesis

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
  1. Odkrivanje požarov v postopkih kompostiranja bioloških odpadkov z uporabo CO plinskih javljalnikov
  2. Ženska kolekcija Rozalija
  3. Designing UV-protective and hydrophilic or hydrophobic cotton fabrics through in-situ ZnO synthesis using biodegradable waste extracts
  4. Učinkovitost ločevanja odpadkov v Mestni občini Koper
  5. Čevljarstvo kot navdih pri oblikovanju kolekcije
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:
  1. Ločevanje odpadkov skozi čas na področju delovanja komunale Kranj
  2. Vpliv umetne inteligence na prihodnost modne fotografije
  3. Razvoj metodologije in postopkov proizvodnje trdnih goriv iz odpadkov
  4. Stopnja ozaveščenosti prebivalcev Občine Bled o ravnanju z odpadki
  5. Izdelava naročilnic za podjetje Hiša usnja - Herman Kokol d.o.o

Nazaj