izpis_h1_title_alt

Upravljanje s kavnim odpadom v gostinstvu
ID Mihailović, Andrija (Avtor), ID Klinar, Miha (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu, ID Kuhar, Rok (Komentor)

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (12,21 MB)
MD5: 67B21C22029711EA9D37C626DCBD3AD5
.pdfPDF - Priloga, prenos (17,12 MB)
MD5: C017F94FC573929ABD21C1A2D6EF49E3

Izvleček
S problemom neurejenega sistema ločevanja odpadkov sem se srečal v gostinstvu. Tam sem opazil velik potencial za reciklažo kavnega odpada. Skozi diplomsko delo sem se lotil raziskovanja trenutnega upravljanja s kavnim odpadom. Zastavil sem si različne možnosti ponovne uporabe kavnega odpada in se poglobil v uporabo kavnega odpada kot osnove za gojenje hranilnih in zdravilnih gob. Skozi diplomsko delo želim prikazati novo alternativno pot kavnega odpada v obliki produktne zgodbe, ki deluje kot vodilo kot ponudba drugega življenjskega cikla kavnemu odpadu. V praktičnem delu diplomske naloge skozi eksperimente spremljam in merim uspešnost gojenja različnih vrst gob na kavnem odpadu ter tako pripravljam idealne supstrate za moje produkte.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Industrijsko oblikovanje, Kavni odpad, Trajnost, Gobe, Diplomska naloga
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Organizacija:ALUO - Akademija za likovno umetnost in oblikovanje
Leto izida:2022
PID:20.500.12556/RUL-140616 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:16.09.2022
Število ogledov:978
Število prenosov:223
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Coffee waste management in catering
Izvleček:
I encountered the problem of an unregulated waste separation system in catering. There, I noticed great potential for recycling coffee waste. Through my project, I started researching the current management of coffee waste. I set myself various options for reusing coffee waste, and delved into the use of coffee waste as a basis for growing nutritious and medicinal mushrooms. Through my project I want to show a new alternative path of coffee waste in the form of a product journey, which acts as a guide for providing a second life cycle to coffee waste. In the practical part of the bachelor’s thesis, I monitor and measure the success of growing different types of mushrooms on coffee waste through experiments, and thus prepare ideal substrates for my products.

Ključne besede:Industrial design, Coffee waste, Sustainability, Mushrooms, BA thesis

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj