izpis_h1_title_alt

Določevanje ogljikovih hidratov s fluorescenčno detekcijo
ID Krušič, Jaka (Avtor), ID Pompe, Matevž (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

.pdfPDF - Predstavitvena datoteka, prenos (3,21 MB)
MD5: CA6B9D9AD143C182266A3F3C674D56FB

Izvleček
Za analizo ogljikovih hidratov je danes v uporabi mnogo različnih metod, v industrijski rabi je večina kromatografskih. V diplomskem delu opisujem kromatografsko določitev ogljikovih hidratov s fluorescenčno detekcijo. V sklopu tega sem optimiziral gradient za ločbo mešanice ogljikovih hidratov, primerjal med sabo tri različna barvila za fluorescenčno določitev ogljikovih hidratov in preveril obstojnost derivatov na sobni temperaturi in v zmrzovalniku. Za končno metodo sem izvedel tudi validacijo, kar je vključevalo preverjanje ponovljivosti, linearnosti in pa določitev meje detekcije in kvantifikacije.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:Ogljikovi hidrati, fluorescenčna detekcija, tekočinska kromatografija, HILIC, 2-AB, 2-AA, 2-AP
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:FKKT - Fakulteta za kemijo in kemijsko tehnologijo
Leto izida:2020
PID:20.500.12556/RUL-121148 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:36761859 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:30.09.2020
Število ogledov:811
Število prenosov:120
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Determination of carbohydrates using fluorescence detection
Izvleček:
There are many different analytical procedures for carbohydrate determination, most of them used in the industry are chromatographic. In this diploma thesis I discuss chromatographic determination of carbohydrates with fluorescence detection. As part of this thesis I optimized the mobile phase gradient for the separation of a carbohydrate mixture, I compared three different labels used for carbohydrate detection with fluorescence and I checked the stability of the derivatives at room temperature and in a freezer. I also performed validation of the final method, which included checking of repeatability, linearity and determination of the limit of detection and quantification.

Ključne besede:Carbohydrates, fluorescence detection, liquid chromatography, HILIC, 2-AB, 2-AA, 2-AP

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj