izpis_h1_title_alt

Sitotisk v osnovni šoli
ID Puh, Jakob (Avtor), ID Frelih, Črtomir (Mentor) Več o mentorju... Povezava se odpre v novem oknu

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://pefprints.pef.uni-lj.si/5383/ Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Sitotisk je grafična tehnika, pri kateri tiskamo skozi prepustne materiale. V diplomskem delu je predstavljeno, kako v osnovni šoli izvesti omenjeno grafično tehniko. Zajeti so prilagoditve in napotki, prirejeni za delo v osnovni šoli. V teoretičnem delu diplomskega dela je predstavljena grafika, prav tako je pojasnjeno, kam v svetu grafike se umešča sitotisk. Opisan je zgodovinski razvoj, ki je pripeljal do tehnike, kot jo poznamo danes. Predstavljenih je tudi nekaj slovenskih avtorjev, ki delujejo v tej tehniki. Na koncu teoretičnega dela je opisan postopek tiska, kot se izvaja danes. V raziskovalnem delu so predstavljene prilagoditve sitotiska, ki omogočajo izpeljavo tiska v osnovni šoli. Opisani so posamezne prilagoditve, njihovi rezultati in lastno razmišljanje o njih. Predstavljeni so različni načini in materiali, ki nam omogočajo izvedbo tehnike v šolskem okolju. Prikazani so različni načini napenjanja sita, upodabljanja motiva in tiska s pomočjo vsakodnevnih materialov.

Jezik:Slovenski jezik
Ključne besede:sitotisk
Vrsta gradiva:Diplomsko delo/naloga
Tipologija:2.11 - Diplomsko delo
Organizacija:PEF - Pedagoška fakulteta
Leto izida:2018
PID:20.500.12556/RUL-104337 Povezava se odpre v novem oknu
COBISS.SI-ID:12150345 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:09.10.2018
Število ogledov:1138
Število prenosov:139
Metapodatki:XML RDF-CHPDL DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Sekundarni jezik

Jezik:Angleški jezik
Naslov:Screen printing in primary school
Izvleček:
Screen printing is a graphic technique where we print through permeable materials. In my graduation thesis, I presented how to print graphic technique screen printing in elementary school. It contains adjustments and instructions adapted for work in elementary school. In the theoretical part of the thesis, I present graphics and where the screen printing is placed in the graphics world. I also present the historical development that leads to the technique as we know it today. I present some Slovenian authors working in the technique. I describe the process of printing as it is done today. In the research work, I present screen printing adjustments that enable printing in the elementary school. I describe individual adjustments, their results and my thinking about them. I present the different ways and materials that enable us to implement the technique in the school environment. I describe various ways of straining the sieve, rendering the motif and printing with the help of everyday materials.

Ključne besede:screen printing

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj