Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, navadna kopriva, Urtica dioica, mrtva kopriva, Lamium sp., protimikrobna aktivnost, patogene bakterije, metoda mikrodilucije, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracijaCelotno besedilo (datoteka, 1,73 MB)
Ključne besede: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, navadni štrkavec, Ecballium elaterium, navadna buča, Cucurbita pepo, protimikrobna aktivnost, patogene bakterije, plesni, metode mikrodilucije, minimalna inhibitorna koncentracijaCelotno besedilo (datoteka, 1,44 MB)
Ključne besede: fenolne spojine, rastlinski izvlečki, grozdne tropine, vinska trta, Vitis vinifera, protimikrobne snovi, protimikrobna aktivnost, patogeni mikroorganizmi, minimalna inhibitorna koncentracija, MIKCelotno besedilo (datoteka, 2,12 MB)
Ključne besede: mlečni izdelki, tradicionalni siri, tolminc, bovški sir, peptidi, ACE-inhibitorna aktivnost, Slovenija, diplomske nalogeCelotno besedilo (datoteka, 1,13 MB)
Ključne besede: rastlinski ekstrakti, ajdovi kalčki, pirini kalčki, protibakterijska aktivnost, protiadhezivna aktivnost, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, minimalna inhibitorna koncentracijaCelotno besedilo (datoteka, 934,61 KB)
Ključne besede: med, protimikrobna aktivnost, antioksidativna aktivnost, fenolne spojine, bakterije, minimalna inhibitorna koncentracija, DPPH, FRAPCelotno besedilo (datoteka, 709,76 KB) Gradivo ima več datotek! Več...
Ključne besede: spomladanska resa, erica carnea, protibakterijski učinek, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija, protiadhezijska aktivnostCelotno besedilo (datoteka, 764,51 KB)