Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, navadna kopriva, Urtica dioica, mrtva kopriva, Lamium sp., protimikrobna aktivnost, patogene bakterije, metoda mikrodilucije, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracijaFull text (file, 1,73 MB)
Keywords: protimikrobne snovi, rastlinski izvlečki, navadni štrkavec, Ecballium elaterium, navadna buča, Cucurbita pepo, protimikrobna aktivnost, patogene bakterije, plesni, metode mikrodilucije, minimalna inhibitorna koncentracijaFull text (file, 1,44 MB)
Keywords: fenolne spojine, rastlinski izvlečki, grozdne tropine, vinska trta, Vitis vinifera, protimikrobne snovi, protimikrobna aktivnost, patogeni mikroorganizmi, minimalna inhibitorna koncentracija, MIKFull text (file, 2,12 MB)
Keywords: mlečni izdelki, tradicionalni siri, tolminc, bovški sir, peptidi, ACE-inhibitorna aktivnost, Slovenija, diplomske nalogeFull text (file, 1,13 MB)
Keywords: rastlinski ekstrakti, ajdovi kalčki, pirini kalčki, protibakterijska aktivnost, protiadhezivna aktivnost, Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, minimalna inhibitorna koncentracijaFull text (file, 934,61 KB)
Keywords: med, protimikrobna aktivnost, antioksidativna aktivnost, fenolne spojine, bakterije, minimalna inhibitorna koncentracija, DPPH, FRAPFull text (file, 709,76 KB) This document has more files! More...
Keywords: spomladanska resa, erica carnea, protibakterijski učinek, minimalna inhibitorna koncentracija, minimalna baktericidna koncentracija, protiadhezijska aktivnostFull text (file, 764,51 KB)