1x | | Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus L12, probiotične bakterije, prireja, klasična kultivacijska tehnika, rast probiotičnih bakterij med fermentacijo, preživetje probiotičnih bakterij med skladiščenjem, Bifidobacterium animalis subsp. lactis, Lactobacillus casei, Lactobacillus acidophilus, probiotični fermentirani mlečni izdelki, aparati, varna hrana, mastitis, somatske celice, HACCP, kritične kontrolne točke, živinoreja, ustreznost, kontrolne točke, število, kontrola proizvodnje, ankete, ugotavljanje bioaktivnih peptidov, prebava, seznanjenost, potrošniki, DCC, FOSS, prehrana ljudi, proteolitični encimi, analizne metode, prisotnost probiotičnih mikroorganizmov, probiotični mlečni izdelki, prisotnost probiotičnih bakterij, ustreznost deklaracij, označevanje izdelkov, Prolife, Fermental, Linex, Probio, fermentacija na sirotkinem gojišču, dodatek zaščitnih snovi za celice, prehranska vrednost, črevesna mikrobna združba, tumorji, podgane Wistar, fermentirani mlečni izdelki, bakteriocinska aktivnost, liofolizacija brozge, skladiščenje liofilizata, preživetje Lactobacillus gasseri K7, prehranski dodatki, probiotični izdelki, določanje bioaktivnih peptidov, fiziologija prebave, encimi, ekstrakcija tekoče-tekoče, molekularno-biološke tehnike, heterologno izražanje, Lactobacillus gasseri LF221, dvopeptidni bakteriocini, gassericini, LLE, ekstrakcija na trdni fazi, sestava, CLA, sezona, paša, kraški ovčji sir, koencim Q10, SPE, HPLC, validacija metode, kmetije, Streptococcus thermophilus, alergije, imunski sistem, dojenčki, PUFA, sekvenciranje, izolacija, bakterijski izolati, mikrobiota kolostruma, bifidobakterije, LCPUFA, DHA, mlečne žleze, metagenomika, mezenterični limfni vozli, avtohtoni slovenski ovčji siri, Lactobacillus rhamnosus GG, in vivo, dedna obremenitev, porodna teža, in vitro, humani kolostrum, funkcionalna živila, DGGE, število somatskih celic, referenčna metoda, fluoro-opto-elektronska metoda, molekularne tehnike, kvasovke, koze, imunokromatografski test, mikrobne združbe, referenčna vrednost, umeritvena enačba, laboratorijske podgane, oksidacijski stres, antioksidativna aktivnost, holesterol, izobrazba, umerjanje inštrumentov, koeficient variacije, nosečnost, kemijska sestava, trdi siri, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, rast mikroorganizmov, simulirani prebavni sokovi, želodčni sok, probiotični mikroorganizmi, mikroflora, prebavni trakt, prebavila, črevesne resice, koeficient inhibicije rasti, liofilizirane bakterije, Lactobacillus, fermentirano mleko, protimikrobne snovi, Bifidobacterium, dojenčkovo blato, trans maščobne kisline, lipidi, telesna teža dojenčkov, prašiči, ACE-inhibitorna aktivnost, Paški ovčji sir, Krčki ovčji sir, Travnički ovčji sir, Livanjski ovčji sir, tradicionalni ovčji siri, relativna podobnost sevov, polnomastni siri, enterokoki, PCR-DGGE, Pirotski ovčji sir, Sjenički ovčji sir, tolminc, bovški sir, peptidi, tradicionalni siri, BIOLOG, identifikacija bakterij, fenotipske metode, genotipske metode, protimikrobna aktivnost |