Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
MSc theses (13)
Anja Rečnik:
Vpliv kislin in baz na potek oksidacije v modelnih lipidnih sistemih
Petra Stopar:
Razvoj mesnin z ergogenimi prehranskimi dodatki za različne tipe športnikov
Andreja Knez Knafelj:
Vpliv dodatka biološko aktivnih učinkovin ekstraktov brina, bora in rožmarina na preprečevanje tvorbe HCA
Bora Mankoč:
Uporaba hidrokoloidov za izboljšanje lastnosti stepene smetane
Blaž Grobin:
Standardizacija testov za določitev antioksidacijskega potenciala
Natalija Pustišek:
Določanje in vivo antioksidativne učinkovitosti sliv med skladiščenjem
Nina Janžekovič:
Vpliv dodatka ksantohumola na zmanjšanje tvorbe produktov Maillardove reakcije v sekljancih
Saša Jeršin:
Izolacija in karakterizacija beta-glukanov iz ječmenove moke
Damir Kakovič:
Pakiranje perutninskih pleskavic s povečano vsebnostjo n-3 maščobnih kislin
Urška Pavčnik:
Vpliv dodatka rastlinskih ekstaktov rožmarina in skorje bora na preprečevanje oksidacije govejih sekljancev
Daniel Šega:
Testiranje aktivnosti rekombinantnega toksina parborlizina iz nitkarja Parborlasia corrugatus
Alenka Šifrar:
Proteoliza žitnih proteinov med spontano fermentacijo kislega testa iz različnih vrst moke
Romana Glavan:
Vloga citosolne in mitohondrijske superoksid dismutaze v celicah kvasovke s spremenjenim oksidacijskim stanjem
BSc theses (58)
Katarina Mustar:
Uporaba makrocipina iz gobe orjaški dežnik na trdnem nosilcu za izolacijo cisteinskih proteaz z afinitetno kromatografijo
Maja Franko:
Študij sušnega stresa pri rastlinah iz družine Gesneriaceae na ravni proteoma
Luka Wechtersbach:
Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksu
Andrej Kovačič:
Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinot
Tomaž Poredoš:
Stabilnost askorbinske in dehidroaskorbinske kisline v vodnih raztopinah
Mojca Vrhovnik:
Karakterizacija alanin-aminopeptidaze in levcin-aminopeptidaze iz fižolovih listov glede na oskrbo z vodo
Andreja Erjavec:
Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirja
Andraž Podlogar:
Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vin
Rok Cankar:
Peptidni inhibitorji angiotenzinske konvertaze v fermentiranem mleku
Špela Zorman:
Hidratacija dimerne dehidroaskorbinske kisline v kislem pH
Ana Miklavčič:
Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vin
Borut Šval:
Vpliv oskrbe z vodo na proteolitično aktivnost v listih fižola in afriške vijolice
Barbara Ručman:
Spremembe vsebnosti antioksidantov v pakiranem, sveže narezanem zelju
Mateja Lušnic Polak:
Razvoj analitske metode za določanje koencima Q10 v maščobno bogatih tkivih piščancev
Barbara Berlec:
Priprava ACE-inhibitornih hidrolizatov iz fermentiranega mleka
Adriana Ban:
Priprava in karakterizacija ionskih izmenjevalcev iz odpadnih rastlinskih materialov za vezavo Cu[2+] iz vodnih raztopin
Maja Meglen:
Vpliv pH rastnega medija na vsebnost zunajceličnih proteinov termofilne arheje Aeropyrum pernix
Mila Krstić:
Vpliv kromovih in železovih ionov na proteom kvasovke Saccharomyces cerevisiae v kontinuirnem bioprocesu
Klemen Oketič:
Vpliv okoljskih dejavnikov na invazivno rast sevov kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Anja Gotar:
Vpliv suše na fenilalanin-aminopeptidazno aktivnost v ekstraktih fižolovih listov
Nikolaja Janež:
Primerjava procesov za čiščenje plazmidne DNK v terapevtske namene
Matjaž Rihtaršič:
Vpliv razmer zorenja na kemijsko sestavo stekleničenih belih vin
Maja Koren:
Razvoj funkcionalnega mesnega izdelka - jetrne paštete s koencimom Q10
Peter Horvat:
Antioksidativni potencial vojaških obrokov
Katja Dragovan:
Vpliv zorenja in dodatka antioksidantov na kakovost belokranjskih rdečih vin
Veronika Zubin:
Določanje vsebnosti L-askorbinske kisline in nitrata v zelju cv. Destiny in cv. Caco
Anže Brejc:
Vpliv dodatka vitamina E v krmo piščancev na vsebnost oksidov holesterola po skladiščenju in toplotni obdelavi mesa
Nina Čeperlin:
Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin iz listov vinske trte in rožmarina
Sanja Novak:
Vpliv enoloških taninov na kakovost vina teran PTP
Anja Planinc:
Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkah
Monika Šporin:
Genetska variabilnost gena cmeB pri bakterijah vrst Campylobacter jejuni in Campylobacter coli
Kaja Trlep:
Cimografska analiza aminopeptidazne aktivnosti v kalčkih in listih fižola, leče in lucerne
Vesna Oprešnik:
Cimografska analiza aminopeptidazne aktivnosti v kalčkih in listih redkve, brokolija in belega zelja
Laura Bertalanič:
Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantov
Kim Jerman:
Vpliv prehrane posameznika na količino skupnih fenolnih spojin v urinu
Jernej Kaiser:
Vsebnost fenolnih spojin in antioksidativni učinek ekstrakta oljnih pogač bele gorjušice in lanu
Tjaša Štrukelj:
Spremembe vsebnosti glukozinolatov in nekaterih antioksidantov v narezanem zelju
Ana Velikonja:
Proteinski in fenolni profil izvlečkov listov sveže in izsušene rastline Ramonda nathaliae in njihovo antioksidativno delovanje
Meta Habjan Dovč:
Vsebnost vitamina C in nitrata v radiču
Tatjana Koštomaj:
Vpliv proteinskih hidrolizatov polenovke in piščanca na oksidacijski status in mitohondrijski proteom kvasovke vrste Saccharomyces cerevisiae
Jernej Mohar:
Uporaba različnih barvil v modelnih mesnih emulzijah
Barbara Orešnik:
Vsebnost selena in arzena v celodnevnih obrokih Slovenske vojske
Igor Pigac:
Določanje vnosa hranil pri oskrbovancih v domovih za starejše
Tadej Kaltnekar:
Vpliv soljenja in vonja po merjascu na kakovost pršuta
Jerica Lunder:
Določanje koncentracij nekaterih makro- in mikroelementov v vinih renski rizling in sauvignon na različnih mikrolokacijah vinorodne lege Škalce
Miran Hodnik:
Primerjava antioksidativne aktivnosti modelnih antioksidantov in pijač določene z DPPH, ABTS in Folin-Ciocalteu metodo
Tjaša Levičnik:
Interakcije vodotopnih oblik koencima Q10 z modelnimi lipidnimi membranami
Mateja Vovk:
Vpliv zgoščevalcev na reološko stabilnost kremnih pasteriziranih omak
Jure Laznik:
Stabilnost askorbinske kisline vključene v liposome
Sara Goršek:
Barva barjenih klobas na slovenskem trgu
Romana Habot:
Študij antioksidativnega delovanja spojine na osnovi magnezija
Tanja Fingušt:
Vsebnost oksisterolov v jetrni pašteti z dodatkom koencima Q10, askorbinske kisline in [alfa]-tokoferola
Nina Miklič:
Določanje antioksidativne aktivnosti urina z metodo ABTS
Marjan Rener:
Vpliv rezanja in kontrolirane atmosfere na vsebnost vitamina C v zelju
Kristina Šavli:
Primerjava proteinskih profilov kvasovke Saccharomyces cerevisiae po izpostavitvi Fe(III) in/ali Cr(III) ionom v šaržnem bioprocesu
Tanja Petelinc:
In vivo antioksidativna učinkovitost etanolnih izvlečkov propolisa
Tina Ivančič:
Vpliv antioksidativnih obrambnih sistemov kvasovk pri odpornosti na selen(VI)
Davor Obradović:
Izolacija, karakterizacija ter kristalizacija nove acetiltransferaze iz Mycobacterium smegmatis
Other documents (15)
Tomaž Polak, Rok Mejaš, Polona Jamnik, Irena Kralj Cigić, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić:
Accumulation and transformation of biogenic amines and gamma-aminobutyric acid (GABA) in chickpea sourdough
Andrej Živković, Tomaž Polak, Blaž Cigić, Tomaž Požrl:
Germinated buckwheat
Blaž Cigić, Marija Zelenik-Blatnik:
Preparation and characterization of chicken egg white hydrolysate
Irena Kralj Cigić, Sašo Rupnik, Tjaša Rijavec, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić:
Accumulation of agmatine, spermidine, and spermine in sprouts and microgreens of alfalfa, fenugreek, lentil, and daikon radish
Tjaša Prevc, Alenka Levart, Irena Kralj Cigić, Janez Salobir, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić:
Rapid estimation of tocopherol content in linseed and sunflower oils-reactivity and assay
Tomaž Polak, Tomaž Požrl, Janez Hribar, Lea Demšar, Blaž Cigić:
Mechanical stress results in immediate accumulation of glucosinolates in fresh-cut cabbage
Varineja Drašler, Jasna Bertoncelj, Mojca Korošec, Tanja Pajk Žontar, Nataša Poklar Ulrih, Blaž Cigić:
Difference in the attitude of students and employees of the University of Ljubljana towards work from home and online education
Veronika Abram, Blaž Cigić, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt:
Eksperimentalna biokemija
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Darja Rudan Tasič, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin:
Vaje iz splošne kemije
Blaž Cigić, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Šegatin:
Kemija z biokemijo
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič:
Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
Aditivi v živilih - prednosti in tveganja
Andrej Živković, Dejan Gođevac, Blaž Cigić, Tomaž Polak, Tomaž Požrl:
Identification and quantification of selected benzoxazinoids and phenolics in germinated spelt (Triticum spelta)
Tom Levanič, Blaž Cigić, Mateja Germ, Ivana Polišenská, Kateřina Vaculová, Igor Pravst, Darja Kocjan Ačko, Ivan Kreft:
Differences in ratio of carbon stable Isotopes among barley grain milling fractions with various concentrations of beta-glucans