Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Magistrska dela (27)
Mojca Podgoršek:
Vpliv kolagenske bariere na tvorbo mikotoksinov v modelnem sistemu zorenja suhih salam
Katja Lekše:
Uporaba kvasnega ekstrakta v suhih salamah
Tina Pucihar:
Vsebnost sladkorjev in prehranske vlaknine v cvetnem prahu osmukancu
Kristina Mele:
Pozabljene tradicionalne jedi slovenskega podeželja
Ana Turk:
Vpliv načina priprave na lastnosti oleogel emulzij
Rok Poglajen:
Vpliv estrov kavne kisline na znotrajcelično redoks stanje kvasovke Saccharomyces cerevisiae
Teja Škerlj:
Vpliv stopnje nenasičenosti olja na teksturne lastnosti oleogelov
Mojca Ferk:
Vpliv dodatka trehaloze na tehnološke in senzorične lastnosti kruha
Urška Kastelic:
Trans maščobe v čokoladnih sladicah
Peter Kušar:
Sestava fenolnih spojin v kaljeni ajdi
Kristjan Gašpirc:
Heterologno izražanje genov vključenih v biosintezo večkrat nenasičenih maščobnih kislin v bakteriji Streptomyces rimosus
Sendy Zupanc:
Vrednotenje učinkovitosti ekstrakcije pigmentov iz liofiliziranih živil rastlinskega izvora z bioobnovljivim topilom CyreneTM
Ines Berdnik:
Zaviranje nastanka 2-amino-1-metil-6-fenilimidazo[4,5-b]piridina z uporabo brinovih ekstraktov v modelnih raztopinah
Miša Šterk:
Tehnološka optimizacija receptur za izdelavo brezglutenskih biskvitov
Slavica Bojić:
Optimizacija teksture mesne emulzije z dodatkom karagenana
Marjeta Rak:
Fenolni profil slovenskega matičnega mlečka
Tadej Briški Javor:
Vpliv oscilacije temperature v pečici med termično obdelavo mesa na nastanek 2-amino-1-metil-6-fenilimidazo[4,5-b]piridina
Arnela Delić:
Vpliv ekstraktov pečenega govejega mesa na znotrajcelično oksidacijo v kvasovkah vrste Saccharomyces cerevisiae
Saša Kugler:
Obogatitev barjenih klobas s prehransko vlaknino
Mark Kozamernik:
Učinek dodane transglutaminaze na izboljšanje lastnosti biskvita s sojino moko
Neža Ožbold:
Vpliv temperature in časa praženja na vsebnost akrilamida, različnih metilksantinov ter trigonelina v kavi
Eva Hrvatin:
Vsebnost γ-amino butanojske kisline in aminov v procesu izdelave ribjih konzerv
Žiga Pokovec:
Vpliv dodatka ksantana na tvorbo heterocikličnih aminov v mesnem siru
Boris Radović:
Vsebnost biogenih aminov v suhih salamah na slovenskem trgu
Tina Gregorčič:
Vpliv transglutaminaz na teksturne lastnosti mesnih emulzij
Zala Šturm:
Rast plesni vrste Aspergillus flavus in tvorba aflatoksina B1 v značilnih razmerah za izdelavo suhih salam
Katja Vagaja:
Vpliv dodanih sladkorjev na tvorbo aflatoksinov B1 in B2 v masi za suhe salame inokulirani s plesnijo vrste Aspergillus parasiticus
Diplomska dela (8)
Katja Lekše:
Izdelava kunčjih hrenovk
Sara Goršek:
Barva barjenih klobas na slovenskem trgu
Petra Ožbolt:
Vpliv vsebnosti karagenana na stabilnost piščančjega mesnega namaza
Alenka Katrašnik:
Starterske kulture pri izdelavi suhih salam
Katarina Barbara Robič:
Vpliv toplotnega stresa na kakovost piščančjega mesa
Neža Ožbold:
Vsebnost kofeina v temnih čokoladah
Žiga Pokovec:
Maščobno kislinski profil in senzorične lastnosti barjenih klobas izdelanih z različnimi olji
Kristina Pavovec:
Sposobnost zadrževanja vode govejega mesa na trgu