Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (4)
Martina Peršić:
Vsebnost in sinteza oligomernih proantocianidinov in drugih nizkomolekularnih spojin iz skupine taninov v organih različnih sadnih vrst
Aljaž Medič:
Vsebnost juglona in drugih naftokinonov v tkivih oreha (Juglans regia L.) ter njihov vpliv na kalitev, rast in sekundarni metabolizem različnih zelenjadnic
Tilen Zamljen:
Vpliv stresnih dejavnikov na vsebnost kapsaicinoidov ter drugih metabolitov v čilijih (Capsicum spp.)
Hassan Zia:
Optimization of methods for rapid determination of water soluble vitamins in fruit extracts by liquid chromatography coupled with mass spectrometry
Magistrska dela (10)
Gašper Pucelj:
Primerjava količine in kakovosti pridelka bučk (Cucurbita pepo L.) pridelanih na opori ali brez
Nensi Jop:
Fenolne snovi v alkoholnih ekstraktih, eteričnem olju in hidrolatu iz olupka mandarine (Citrus reticulata Blanco)
Jakob Fantinič:
Alelopatski vpliv oljčnih tropin na kalitev in rast solate (Lactuca sativa L.) in zelja (Brassica oleracea L.)
Veronika Skok:
Vpliv časa sajenja in sorte na kakovost in količino šalotke (Allium cepa var. aggregatum G. Don) sajene v dveh zaporednih letih
Karin Trebušak:
Gnojenje ekoloških sadik vrtnin z aminokislinami
Tilen Zamljen:
Vpliv namakanja na pridelek in vsebnost primarnih ter sekundarnih metabolitov pri vrstah čilija Capsicum annuum L. in Capsicum chinense Jacq.
Žiga Veselič:
Vpliv tehnologije gojenja na pridelek in morfološke lastnosti bazilike (Ocimum basilicum L.)
Ula Bonajo:
Gojenje sobne ciklame (Cyclamen persicum Mill.) v šotnih substratih s kameno volno
Katarina Plut:
Količina in kakovost pridelka šalotke (Allium ascalonicum L.) sajene v jesenskem in spomladanskem terminu
Iva Špilak:
Vpliv dodatkov onesnaženim tlem na vsebnost Cd in Pb v rdeči pesi (Beta vulgaris L.)
Diplomska dela (40)
Maja Hodak:
Gojenje navadne kumare (Cucumis sativum L.) s cepljenimi sadikami
Ines Colarič:
Zakonska ureditev oskrbe javnih zavodov na območju Slovenije z lokalno pridelano zelenjavo
Erika Pucelj:
Tehnologije pridelovanja, morfološke in kemijske lastnosti rabarbare (Rheum rhabarbarum L.)
Jan Tehovnik:
Vpliv različne gostote sajenja in vrste potaknjenca na razrast in količino poganjkov poprove mete (Mentha × piperita L.)
Sara Solomun:
Cepljenje kot orodje za reševanje težav s fuzarijsko uvelostjo in temperaturnim stresom lubenic (Citrullus lanatus)
Marko Sraka:
Primerjava morfoloških lastnosti in pridelka različnih sort in hibridov sladkega komarčka (Foeniculum vulgare Mill. var. azoricum)
David Krošelj:
Akvaponika
Luka Mohar:
Vsebnost primarnih in sekundarnih metabolitov v muškatnih, maslenih in hokaido bučah
Kaja Kumelj:
Rastlinski ostanki pri pridelavi vrtnin
Veronika Podlesnik:
Primerjava različnih substratov in razmer za gojenje izbranih vrst kalic
Kristina Ocvirk:
Uporaba rast-spodbujajočih rizobakterij na hidroponskih sistemih
Nina Škufca:
Povečanje pestrosti vrtnin za vzgojo v rastlinjaku
Karin Trebušak:
Vpliv okoljskih dejavnikov na kakovost zelenjadnic, gojenih v zavarovanih prostorih
Gašper Pucelj:
Primerjava različnih načinov zasnove posevka zimskega luka (Allium fistulosum L.) na količino in kakovost pridelka
Jernej Kenk:
Klima v zavarovanih prostorih
Urša Rajh:
Rastni substrati v hidroponski pridelavi
Klementina Podgoršek:
Problem slanih tal pri plodovkah iz družine bučevk (Cucurbitaceae)
Andi Špacapan:
Vpliv gnojenja na pridelek in vsebnost izbranih primarnih in sekundarnih metabolitov korenja (Daucus carota L.)
Blaž Bavdek:
Vpliv razporeditve in količine vode na kvalitativne in kvantitativne lastnosti nekaterih plodovk
Mija Gregorič:
Primerjava morfoloških lastnosti in pridelka različnih sort jajčevcev (Solanum melongena L.) primernih za gojenje v posodah
Kristina Brečko:
Pridelovanje boba (Vicia faba L.) v neogrevanem rastlinjaku
Živa Uranič:
Strategije izboljšanja tolerance na slanost pri vrtninah
Patricija Poljanšek:
Povezava med količino in obliko dušika na vsebnost oksalata pri špinači (Spinacia oleracea L.)
Klemen Trdan:
Izvlečki morskih alg kot biostimulanti
Luka Bitežnik:
Dejavniki, s katerimi vplivamo na vsebnost kapsaicina v rodu Capsicum
Sebastian Grmek:
Vpliv vršičkanja na dozorevanje boba (Vicia faba L.)
Tevž Jurečič:
Uporaba aminokislin v pridelavi zelenjave
Andraž Konič:
Vpliv biostimulantov na osnovi rjavih morskih alg (Ascophyllum nodosum L.) na količino in kakovost pridelka pri navadni kumari (Cucumis sativus L.)
Vesna Kocjan:
Vpliv svetlobe na vsebnost metabolitov v kalicah
Alenka Peternelj:
Primerjava morfologije in pridelovalnih zahtev navadne špinače (Spinacia oleracea L.) in nekaterih njej podobnih gojenih rastlin
Andreja Kozole:
Možnost podaljšanja polične kakovosti bazilike (Ocimum basillicum L.) v lončkih ob uporabi substratov z dodatki mineralnih in sintetičnih sestavin
Lea Lukič:
Vpliv različnih jesenskih terminov sajenja šalotke (Allium ascalonicum L.) na kakovost in količino pridelka
Manca Osolnik:
Rastna doba vzgoje sadik različnih zelišč ob generativni in vegetativni zasnovi
Manca Štular:
Dejavniki dolgotrajne skladiščne sposobnosti čebule (Allium cepa L.)
Nika Podgrajšek:
Laški fižol (Phaseolus coccineus L.)
Neža Pristavec:
Izvensezonska pridelava špargljev (Asparagus officinalis L.)
Žan - Luka Mravlak:
Fermentacija plodov rodu Capsicum
Martin Štrancar:
Vpliv vmesnih posevkov na prehrano vrtnin z dušikom
Živa Dobrinja:
Možnost uporabe celuloznega substrata pridobljenega iz proizvodnje papirja za pridelavo kalic
Simona Grden:
Primerjava terminov setve različnih vrst listnatih vrtnin za pridelavo mlade listne zelenjave