Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (4)
Martina Peršić:
Vsebnost in sinteza oligomernih proantocianidinov in drugih nizkomolekularnih spojin iz skupine taninov v organih različnih sadnih vrst
Aljaž Medič:
Vsebnost juglona in drugih naftokinonov v tkivih oreha (Juglans regia L.) ter njihov vpliv na kalitev, rast in sekundarni metabolizem različnih zelenjadnic
Tilen Zamljen:
Vpliv stresnih dejavnikov na vsebnost kapsaicinoidov ter drugih metabolitov v čilijih (Capsicum spp.)
Hassan Zia:
Optimization of methods for rapid determination of water soluble vitamins in fruit extracts by liquid chromatography coupled with mass spectrometry
MSc theses (10)
Gašper Pucelj:
Primerjava količine in kakovosti pridelka bučk (Cucurbita pepo L.) pridelanih na opori ali brez
Nensi Jop:
Fenolne snovi v alkoholnih ekstraktih, eteričnem olju in hidrolatu iz olupka mandarine (Citrus reticulata Blanco)
Jakob Fantinič:
Alelopatski vpliv oljčnih tropin na kalitev in rast solate (Lactuca sativa L.) in zelja (Brassica oleracea L.)
Veronika Skok:
Vpliv časa sajenja in sorte na kakovost in količino šalotke (Allium cepa var. aggregatum G. Don) sajene v dveh zaporednih letih
Karin Trebušak:
Gnojenje ekoloških sadik vrtnin z aminokislinami
Tilen Zamljen:
Vpliv namakanja na pridelek in vsebnost primarnih ter sekundarnih metabolitov pri vrstah čilija Capsicum annuum L. in Capsicum chinense Jacq.
Žiga Veselič:
Vpliv tehnologije gojenja na pridelek in morfološke lastnosti bazilike (Ocimum basilicum L.)
Ula Bonajo:
Gojenje sobne ciklame (Cyclamen persicum Mill.) v šotnih substratih s kameno volno
Katarina Plut:
Količina in kakovost pridelka šalotke (Allium ascalonicum L.) sajene v jesenskem in spomladanskem terminu
Iva Špilak:
Vpliv dodatkov onesnaženim tlem na vsebnost Cd in Pb v rdeči pesi (Beta vulgaris L.)
BSc theses (40)
Maja Hodak:
Gojenje navadne kumare (Cucumis sativum L.) s cepljenimi sadikami
Ines Colarič:
Zakonska ureditev oskrbe javnih zavodov na območju Slovenije z lokalno pridelano zelenjavo
Erika Pucelj:
Tehnologije pridelovanja, morfološke in kemijske lastnosti rabarbare (Rheum rhabarbarum L.)
Jan Tehovnik:
Vpliv različne gostote sajenja in vrste potaknjenca na razrast in količino poganjkov poprove mete (Mentha × piperita L.)
Sara Solomun:
Cepljenje kot orodje za reševanje težav s fuzarijsko uvelostjo in temperaturnim stresom lubenic (Citrullus lanatus)
Marko Sraka:
Primerjava morfoloških lastnosti in pridelka različnih sort in hibridov sladkega komarčka (Foeniculum vulgare Mill. var. azoricum)
David Krošelj:
Akvaponika
Luka Mohar:
Vsebnost primarnih in sekundarnih metabolitov v muškatnih, maslenih in hokaido bučah
Kaja Kumelj:
Rastlinski ostanki pri pridelavi vrtnin
Veronika Podlesnik:
Primerjava različnih substratov in razmer za gojenje izbranih vrst kalic
Kristina Ocvirk:
Uporaba rast-spodbujajočih rizobakterij na hidroponskih sistemih
Nina Škufca:
Povečanje pestrosti vrtnin za vzgojo v rastlinjaku
Karin Trebušak:
Vpliv okoljskih dejavnikov na kakovost zelenjadnic, gojenih v zavarovanih prostorih
Gašper Pucelj:
Primerjava različnih načinov zasnove posevka zimskega luka (Allium fistulosum L.) na količino in kakovost pridelka
Jernej Kenk:
Klima v zavarovanih prostorih
Urša Rajh:
Rastni substrati v hidroponski pridelavi
Klementina Podgoršek:
Problem slanih tal pri plodovkah iz družine bučevk (Cucurbitaceae)
Andi Špacapan:
Vpliv gnojenja na pridelek in vsebnost izbranih primarnih in sekundarnih metabolitov korenja (Daucus carota L.)
Blaž Bavdek:
Vpliv razporeditve in količine vode na kvalitativne in kvantitativne lastnosti nekaterih plodovk
Mija Gregorič:
Primerjava morfoloških lastnosti in pridelka različnih sort jajčevcev (Solanum melongena L.) primernih za gojenje v posodah
Kristina Brečko:
Pridelovanje boba (Vicia faba L.) v neogrevanem rastlinjaku
Živa Uranič:
Strategije izboljšanja tolerance na slanost pri vrtninah
Patricija Poljanšek:
Povezava med količino in obliko dušika na vsebnost oksalata pri špinači (Spinacia oleracea L.)
Klemen Trdan:
Izvlečki morskih alg kot biostimulanti
Luka Bitežnik:
Dejavniki, s katerimi vplivamo na vsebnost kapsaicina v rodu Capsicum
Sebastian Grmek:
Vpliv vršičkanja na dozorevanje boba (Vicia faba L.)
Tevž Jurečič:
Uporaba aminokislin v pridelavi zelenjave
Andraž Konič:
Vpliv biostimulantov na osnovi rjavih morskih alg (Ascophyllum nodosum L.) na količino in kakovost pridelka pri navadni kumari (Cucumis sativus L.)
Vesna Kocjan:
Vpliv svetlobe na vsebnost metabolitov v kalicah
Alenka Peternelj:
Primerjava morfologije in pridelovalnih zahtev navadne špinače (Spinacia oleracea L.) in nekaterih njej podobnih gojenih rastlin
Andreja Kozole:
Možnost podaljšanja polične kakovosti bazilike (Ocimum basillicum L.) v lončkih ob uporabi substratov z dodatki mineralnih in sintetičnih sestavin
Lea Lukič:
Vpliv različnih jesenskih terminov sajenja šalotke (Allium ascalonicum L.) na kakovost in količino pridelka
Manca Osolnik:
Rastna doba vzgoje sadik različnih zelišč ob generativni in vegetativni zasnovi
Manca Štular:
Dejavniki dolgotrajne skladiščne sposobnosti čebule (Allium cepa L.)
Nika Podgrajšek:
Laški fižol (Phaseolus coccineus L.)
Neža Pristavec:
Izvensezonska pridelava špargljev (Asparagus officinalis L.)
Žan - Luka Mravlak:
Fermentacija plodov rodu Capsicum
Martin Štrancar:
Vpliv vmesnih posevkov na prehrano vrtnin z dušikom
Živa Dobrinja:
Možnost uporabe celuloznega substrata pridobljenega iz proizvodnje papirja za pridelavo kalic
Simona Grden:
Primerjava terminov setve različnih vrst listnatih vrtnin za pridelavo mlade listne zelenjave