Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Magistrska dela (9)
Ana Štravs:
Antioksidativno delovanje in inhibicija alfa-amilaze z ekstrakti bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus)
Martina Korenčan:
Identifikacija in kvantifikacija polifenolnih spojin v ekstraktih tujerodnih dresnikov Fallopia japonica, F. sachalinensis in F. x bohemica
Iztok Stegovec:
Evaluation of method for extraction of antioxidants from Black crowberry (Empetrum nigrum)
Dejan Gavrić:
Antioksidativno delovanje in inhibicija α-amilaze z ekstrakti tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, F. sachalinensis in F. x bohemica)
Urša Mršnik:
Vpliv resveratrola na obstojnost olj
Sara Recek:
Bioaktivni učinek koreninskih ekstraktov različnih tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, Fallopia sachalinensis in Fallopia x bohemica)
Aleksandra Mrak:
Priprava in karakterizacija ekstraktov cianobakterij vrste Arthrospira platensis pred in po mlečnokislinski fermentaciji
Monika Graj:
Vpliv priprave napitkov čaja (Camellia sinensis L.) na vsebnost flavanolov in antioksidativno učinkovitost
Tina Bergant:
In vitro characterization of bioactivities of rhizome and flower extracts of Japanese (Fallopia japonica) and Bohemian (Fallopia x bohemica) knotweed
Diplomska dela (15)
Ana Pezdirec:
Uporaba kontrolnih analitskih metod za zagotavljanje kakovosti čokoladnih polizdelkov
Joži Omahen:
Skupne fenolne spojine in antioksidativna učinkovitost soka granatnega jabolka
Kaja Hribar:
Skupne fenolne spojine in antioksidativna učinkovitost ekstrakta kimchija
David Jerič:
Polifenolni ekstrakti iz sadja in zelenjave z zaviralnim učinkom na delovanje encimov α-amilaze in α-glukozidaze
Mojca Jelovčan:
Uporaba kombuče za pripravo fermentiranih pijač
Sara Vezenšek:
Pasti ketogene diete
Ana Štravs:
Primerjava antioksidativne učinkovitosti in skupnih fenolih spojin v zelenem in matcha čaju
Veronika Gotal:
Določanje vsebnosti antioksidantov v kakavu in temni čokoladi
Katarina Geč:
Določanje vsebnosti antioksidantov v aroniji (Aronia melanocarpa) in njenih izdelkih
Masha Cordin:
Antioksidanti v kavi iz Južne Amerike
Naska Kvarantan:
Vpliv različnih načinov priprave infuzij črnega čaja na antioksidativno učinkovitost in skupne fenolne spojine
Anja Neža Šmid:
Pomanjkanje železa pri tekačih na srednje proge
Kristina Polc:
Biološka dostopnost bioaktivnih snovi v sadju in zelenjavi
Sara Pepelko:
Uporaba biosenzorjev za določanje akrilamida v živilih
Blaž Kuster:
Uporaba biosenzorjev za detekcijo virusa SARS-CoV-2