Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Magistrska dela (9)

  1. Ana Štravs: Antioksidativno delovanje in inhibicija alfa-amilaze z ekstrakti bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus)
  2. Martina Korenčan: Identifikacija in kvantifikacija polifenolnih spojin v ekstraktih tujerodnih dresnikov Fallopia japonica, F. sachalinensis in F. x bohemica
  3. Iztok Stegovec: Evaluation of method for extraction of antioxidants from Black crowberry (Empetrum nigrum)
  4. Dejan Gavrić: Antioksidativno delovanje in inhibicija α-amilaze z ekstrakti tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, F. sachalinensis in F. x bohemica)
  5. Urša Mršnik: Vpliv resveratrola na obstojnost olj
  6. Sara Recek: Bioaktivni učinek koreninskih ekstraktov različnih tujerodnih dresnikov (Fallopia japonica, Fallopia sachalinensis in Fallopia x bohemica)
  7. Aleksandra Mrak: Priprava in karakterizacija ekstraktov cianobakterij vrste Arthrospira platensis pred in po mlečnokislinski fermentaciji
  8. Monika Graj: Vpliv priprave napitkov čaja (Camellia sinensis L.) na vsebnost flavanolov in antioksidativno učinkovitost
  9. Tina Bergant: In vitro characterization of bioactivities of rhizome and flower extracts of Japanese (Fallopia japonica) and Bohemian (Fallopia x bohemica) knotweed

Diplomska dela (15)

  1. Ana Pezdirec: Uporaba kontrolnih analitskih metod za zagotavljanje kakovosti čokoladnih polizdelkov
  2. Joži Omahen: Skupne fenolne spojine in antioksidativna učinkovitost soka granatnega jabolka
  3. Kaja Hribar: Skupne fenolne spojine in antioksidativna učinkovitost ekstrakta kimchija
  4. David Jerič: Polifenolni ekstrakti iz sadja in zelenjave z zaviralnim učinkom na delovanje encimov α-amilaze in α-glukozidaze
  5. Mojca Jelovčan: Uporaba kombuče za pripravo fermentiranih pijač
  6. Sara Vezenšek: Pasti ketogene diete
  7. Ana Štravs: Primerjava antioksidativne učinkovitosti in skupnih fenolih spojin v zelenem in matcha čaju
  8. Veronika Gotal: Določanje vsebnosti antioksidantov v kakavu in temni čokoladi
  9. Katarina Geč: Določanje vsebnosti antioksidantov v aroniji (Aronia melanocarpa) in njenih izdelkih
  10. Masha Cordin: Antioksidanti v kavi iz Južne Amerike
  11. Naska Kvarantan: Vpliv različnih načinov priprave infuzij črnega čaja na antioksidativno učinkovitost in skupne fenolne spojine
  12. Anja Neža Šmid: Pomanjkanje železa pri tekačih na srednje proge
  13. Kristina Polc: Biološka dostopnost bioaktivnih snovi v sadju in zelenjavi
  14. Sara Pepelko: Uporaba biosenzorjev za določanje akrilamida v živilih
  15. Blaž Kuster: Uporaba biosenzorjev za detekcijo virusa SARS-CoV-2