Vaš brskalnik ne omogoča JavaScript!
JavaScript je nujen za pravilno delovanje teh spletnih strani. Omogočite JavaScript ali pa uporabite sodobnejši brskalnik.
Nacionalni portal odprte znanosti
Odprta znanost
DiKUL
slv
|
eng
Iskanje
Brskanje
Novo v RUL
Kaj je RUL
V številkah
Pomoč
Prijava
Po članicah UL
Deleži
Največkrat
Datoteke
Letna poročila
Mentorstva
Osnovno
Bibliografija
Objave zaključnih del
Top ključne besede
Pojavnost ključnih besed
Komentorji
Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.
Doktorska dela (2)
Urška Ribič:
Proučevanje razvoja odpornosti različnih sevov bakterij vrste Staphylococcus epidermidis proti didecildimetilamonijevemu kloridu
Žana Lovšin:
Vpliv elektroporacije na vnos antibiotikov in iztekanje DNA pri bakterijah
Magistrska dela (17)
Manca Vertot:
Zunajcelični polisaharidni sloj bakterij Campylobacter jejuni
Špela Zorko:
Kvantifikacija protiadhezijskega učinka izvlečkov navadnega brina (Juniperus communis) pri bakterijah vrste Campylobacter jejuni
Erika Logar:
Interakcije bakterij vrst Campylobacter jejuni in Bacillus subtilis na piščančjih filejih
Natalija Vidic:
Kvantifikacija prisotnosti, adhezivnosti in filmotvornosti bakterij vrste Listeria innocua z genom za luciferazo na polistirenski površini
Maria Pesterean:
Modulacija adhezije bakterij Campylobacter in Listeria na modelnih površinah
Pina Osovnikar:
Vpliv mutacij v genih pomembnih za tvorbo biofilma na filmotvornost bakterij Campylobacter jejuni
Sanja Korošec:
Bioaktivno delovanje lektinov gob iz redu Agaricales na izbrane mikroorganizme
Gaja Pretnar:
Kvantifikacija kombiniranega protiadhezijskega delovanja naravnih učinkovin na bakterije vrst Campylobacter jejuni in Listeria monocytogenes z metodami na osnovi PCR
Katarina Krapež:
Interakcije bakterij vrst Campylobacter jejuni in Bacillus subtilis
Doroteja Vlaj:
Izolacija aktinomicet iz slovenskih kraških jam in vrednotenje njihove protimikrobne aktivnosti
Tinka Žugman:
Reološke lastnosti in mikrobiološka obstojnost kruha z nadomestkom dela moke z liofilizatom bukovega ostrigarja (Pleurotus ostreatus)
Neja Kuret:
Delovanje lektina kokaprina na patogene in probiotične bakterije
Natalija Pavlinjek:
Optimizacija izolacije in analiza sestave zunajceličnega matriksa bakterij Lactobacillus spp., Lactococcus spp. in Pseudomonas spp.
Tjaša Čukajne:
Transformacija bakterij Campylobacter jejuni z genom za luciferazo in priprava sevov mutant z izbitimi geni vključenimi v tvorbo biofilma
Vanja Koroša:
Določanje mikrobnih združb na mikroplastiki v morski vodi in v školjkah
Jerneja Burgar:
Vpliv vodnih izvlečkov bukovega ostrigarja Pleurotus ostreatus na mikrobiološko obstojnost kruha
Polona Komel:
Povečanje učinka antibiotikov na bakterije Lactiplantibacillus plantarum z elektroporacijo
Diplomska dela (5)
Ina Trefalt:
Mehanizmi delovanja protimikrobnih učinkovin naravnega izvora na bakterije vrste Campylobacter jejuni
Suzana Kralj:
Primerjava adhezinov med patogenimi bakterijami rodu Salmonella, Escherichia in Campylobacter
Zala Gostenčnik:
Vpliv mutacij v izlivnih črpalkah na lastnosti biofilma bakterij vrste Campylobacter jejuni
Andreja Slejko:
Problematika biofilmov bakterij vrste Bacillus cereus v mlekarski industriji in strategije nadzora
Eva Grandovec:
Mehanizmi vključeni v tvorbo biofilma bakterij vrste Campylobacter jejuni, raziskani na nivoju transkriptoma