Številke

Bibliografija osebe. Seznam zajema vsa gradiva in ne le tista, kje je oseba mentor.

Magistrska dela (6)

  1. Irena Kokalj: Ugotavljanje antioksidativne kapacitete storžkov hmelja pri pitovnih piščancih
  2. Marko Kokalj: Kakovost lucerninih silaž pripravljenih z dodatkom različnih vrst taninskih izvlečkov
  3. Jakob Leskovec: Vpliv ekstraktov oljčnih listov in ognjiča na izkoristljivost hranil in energije pri piščancih
  4. Karmen Lupšina: Vpliv oljčnih listov in pulpe na antioksidativni status kokoši in oksidativno stabilnost jajc
  5. Mojca Pančur: Vpliv dodatka folne kisline v krmo na oplojenost jajc in valilnost piščancev
  6. Sašo Sever: Vpliv lanenega olja ter pšeničnih in ovsenih otrobov na prebavljivost in hitrost pasaže krme pri odstavljenih pujskih

Diplomska dela (10)

  1. Bernard Vehovec: Antioksidativna kapaciteta nekaterih krmil
  2. Anja Špari Leben: Vpliv s tanini obogatenih ekstraktov lesa pravega kostanja in kebrača na izkoriščanje nekaterih hranil pri pitovnih piščancih
  3. Andreja Horvat: Ponudba krme za mačke na slovenskem trgu
  4. Nina Kenda: Vpliv dodatkov oljčnih listov, pulpe in njunih ekstraktov na oksidativno stabilnost krme za kokoši nesnice
  5. Darja Makovec: Določanje povezav med zunanjimi lastnostmi valilnih jajc in spolom piščancev
  6. Mara Montemurro: Prehrana prašičev pitancev na manjših kmetijah
  7. Maja Müller: Poznavanje evropskega divjega prašiča (Sus scrofa L.) pri učencih in dijakih
  8. Primož Ogorevc: Vpliv dodatka selena, vitaminov E in C ter rastlinskih polifenolov na oksidativni status pitovnih piščancev
  9. Živa Prunk: Problemi oskrbe z ogljikovimi hidrati pri galoperjih
  10. Peter Savšek: Vpliv predgretja in položaja valilnih jajc v času skladiščenja na valilnost piščancev

Druga dela (16)

  1. Jakob Leskovec, Alenka Levart, Lidija Perić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Tatjana Pirman, Janez Salobir, Vida Rezar: Antioxidative effects of supplementing linseed oil-enriched diets with alfa-tocopherol, ascorbic acid, selenium, or their combination on carcass and meat quality in broilers
  2. Manca Pečjak Pal, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Vida Rezar: Effects of dietary vitamin E, vitamin C, selenium and their combination on carcass characteristics, oxidative stability and breast meat quality of broiler chickens exposed to cyclic heat stress
  3. Vida Rezar, Tamara Korošec, Janez Salobir: Nekatere prehranske možnosti za preprečitev škodljivega vpliva fuzarijskih toksinov (T-2 in DON) na proizvodne lastnosti in lipidno peroksidacijo pri piščancih
  4. Janez Salobir, Alenka Levart, Vida Rezar: The effect of olive by products and their extracts on antioxidative status of laying hens and oxidative stability of eggs enriched with N-3 fatty acids
  5. Katerina Tomsič, Alenka Nemec Svete, Ana Nemec, Aleksandra Domanjko-Petrič, Tatjana Pirman, Vida Rezar, Tomaž Vovk, Alenka Seliškar: Antioxidant capacity of lipid- and water-soluble antioxidants in dogs with subclinical myxomatous mitral valve degeneration anaesthetised with propofol or sevoflurane
  6. Tanja Kunej, Simon Horvat, Janez Salobir, Blaž Stres, Špela Mikec, Tomaž Accetto, Gorazd Avguštin, Bojana Bogovič Matijašić, Angela Cividini, Andreja Čanžek Majhenič, Marko Čepon, Leon Deutsch, Ida Djurdjevič, Emil Erjavec, Gregor Gorjanc, Antonija Holcman, Dušanka Jordan, Luka Juvančič, Stane Kavčič, Ajda Kermauner, Marija Klopčič, Tina Kocjančič, Milena Kovač, Aleš Kuhar, Andrej Lavrenčič, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Špela Malovrh, Romana Marinšek-Logar, Petra Mohar Lorbeg, Mojca Narat, Tanja Obermajer, Diana Paveljšek, Tatjana Pirman, Klemen Potočnik, Ilona Rac, Vida Rezar, Irena Rogelj, Mojca Simčič, Aleš Snoj, Simona Sušnik Bajec, Tanja Šumrada, Dušan Terčič, Primož Treven, Maša Vodovnik, Manja Zupan Šemrov, Jaka Žgajnar, Silvester Žgur, Peter Dovč: How can we advance integrative biology research in animal science in 21st century?
  7. Lidija Perić, Dragan Žikić, Mirjana Đukić Stojčić, Vladimir Tomović, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Zdenko Kanački, Vida Rezar: Effect of chestnut tannins and vitamin E supplementation to linseed oil-enriched diets on growth performance, meat quality, and intestinal morphology of broiler chickens
  8. Alenka Nemec Svete, Barbara Verk, Nina Čebulj-Kadunc, Janez Salobir, Vida Rezar, Aleksandra Domanjko-Petrič: Inflammation and its association with oxidative stress in dogs with heart failure
  9. Tamara Korošec, Mojca Voljč, Janez Salobir, Vida Rezar: Use of herbs and spices and their extracts in animal nutrition
  10. Tanja Pajk Žontar, Janez Salobir, Vida Rezar: Time dependent formation of markers of oxidative stress induced by a high fat diet supplemented or unsupplemented with vitamin E in pigs
  11. Janez Salobir, Tamara Korošec, Vida Rezar: Animal nutrition for the health of animals, human and environment
  12. Jakob Leskovec, Vida Rezar, Alenka Nemec Svete, Janez Salobir, Alenka Levart: Antioxidative effects of olive polyphenols compared to vitamin E in piglets fed a diet rich in N-3 PUFA
  13. Maja Podgornik, Milena Bučar-Miklavčič, Alenka Levart, Janez Salobir, Vida Rezar, Bojan Butinar: Chemical characteristics of two-phase olive-mill waste and evaluation of their direct soil application in humid Mediterranean regions
  14. Manca Pečjak Pal, Vida Rezar: Neželene spremembe prsne mišičnine pri pitovnih piščancih
  15. Katerina Tomsič, Aleksandra Domanjko-Petrič, Ana Nemec, Tatjana Pirman, Vida Rezar, Alenka Seliškar, Tomaž Vovk, Alenka Nemec Svete: Evaluation of antioxidant status and lipid peroxidation in dogs with myxomatous mitral valve degeneration stage B1
  16. Vida Rezar, Manca Pečjak Pal, Jakob Leskovec, Alenka Levart, Janez Salobir, Andrej Lavrenčič, Milka Vrecl, Tatjana Pirman: Combined effects of cyclic heat stress, dietary induced oxidative stress and different levels of antioxidant on gut fermentation activity and mucosal morphology in broiler chickens