Numbers

Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.

PhD theses (3)

  1. Špela Može Bornšek: Bioefficacy of anthocyanins from bilberries (Vaccinium myrtillus L.)
  2. Jasna Bertoncelj: Identifikacija in vsebnost nekaterih antioksidantov v slovenskem medu
  3. Romana Karas: Stabilnost alternativnega pigmenta razsoljenega mesa in njegova primernost za koagulate mesnih emulzij

BSc theses (29)

  1. Luka Wechtersbach: Stabilnost polarnih in nepolarnih antioksidantov v kompleksnem matriksu
  2. Tjaša Anzelc: Fizikalne lastnosti arheosomov pripravljenih iz lipidov hipertermofilne arheje Aeropyrum pernix K1
  3. Slađana Praća: Prehranske ter fizikalno-kemijske lastnosti plodov navadnega koprivovca (Celtis australis)
  4. Barbara Maček: Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem olju
  5. Petra Terpinc: Arheje in antioksidanti
  6. Ksenja David: Uvajanje in optimizacija metode za določanje CoQ10 v mleku in mlečnih izdelkih
  7. Andreja Erjavec: Vloga polifenol-oksidaze, peroksidaz in fenilalanin-deaminaze pri porjavenju krompirja
  8. Tanja Rožman: Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na različne vrste bakterij rodu Listeria
  9. Blaž Medja: Mehanizmi odpornosti bakterij Campylobacter jejuni in C. coli proti izbranim antibiotikom
  10. Simona Ovček: Encimska aktivnost medu
  11. Rok Cankar: Peptidni inhibitorji angiotenzinske konvertaze v fermentiranem mleku
  12. Mateja Ambrožič: Vpliv inhibitorjev izlivnih črpalk na aktivnost makrolidnih antibiotikov proti bakterijam Campylobacter iz hrane, vode in kliničnih vzorcev
  13. Saša Piskernik: Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Bacillus in Staphylococcus
  14. Tina Novak: Protimikrobna učinkovitost rastlinskih ekstraktov iz navadnega rička (Camelina sativa)
  15. Barbara Berlec: Priprava ACE-inhibitornih hidrolizatov iz fermentiranega mleka
  16. Martin Gregorich: Identifikacija heterocikličnih aminov v različnih stopnjah proteolize toplotno obdelane prašičje dolge hrbtne mišice
  17. Jasna Kosmač: Vpliv inhibitorjev izlivnih črpalk na aktivnost žolčnih soli proti bakterijam rodu Campylobacter
  18. Marko Gorgiev: Antioksidativna učinkovitost ekstraktov fenolnih spojin iz pogač oljne ogrščice in lanu
  19. Jana Berlec: Ugotavljanje bioaktivnih peptidov s protimikrobno aktivnostjo v fermentiranem mleku
  20. Anja Arzenšek: Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Alicyclobacillus acidoterrestris
  21. Iztok Borak: Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije vrste Listeria monocytogenes v mesnih izdelkih
  22. Darja Krznar: Protimikrobno delovanje enostavnih fenolnih spojin ter ekstraktov rožmarina in žajblja na različne vrste bakterij
  23. Mario Hercezi: Antioksidativna učinkovitost ekstraktov hmelja različnega geografskega porekla in kultivarjev
  24. Tina Gerbec: Protimikrobno delovanje nitrita na bakterije vrsta Listeria monocytogenes
  25. Ivana Basić: Protimikrobno delovanje ekstraktov rožmarina na bakterije rodu Campylobacter
  26. Nataša Šenk: Vrednotenje medu
  27. Sandra Kure: Fenolne spojine in fluidnost celičnih membran
  28. Špela Može Bornšek: Polifenoloksidazna aktivnost v hmelju
  29. Aleš Špes: Vpliv maščobnih kislin na biosintezo inhibitorja esteraze SBR0501 pri sevu Streptomyces sp. K343-1

Other documents (5)

  1. Elisabeth Dumoulin, Richard King, Veronika Abram: Strokovna praksa med študijem živilske tehnologije
  2. Veronika Abram, Blaž Cigić, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt: Eksperimentalna biokemija
  3. Veronika Abram, Marija Zelenik-Blatnik: Vaje iz živilske kemije za študente živilske tehnologije
  4. Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič: Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo
  5. Helena Abramovič, Blaž Cigić, Milica Kač, Lea Pogačnik da Silva, Nataša Poklar Ulrih, Mihaela Skrt, Nataša Šegatin, Darja Rudan Tasič: Vaje pri predmetu Kemija z biokemijo