Your browser does not allow JavaScript!
JavaScript is necessary for the proper functioning of this website. Please enable JavaScript or use a modern browser.
Open Science Slovenia
Open Science
DiKUL
slv
|
eng
Search
Browse
New in RUL
About RUL
In numbers
Help
Sign in
Organisation
Files
Mentors
Basic
Bibliography
Published theses
Top keywords
Keyword timeline
Co-mentors
Bibliography of the person, including all types of documents, not only theses.
PhD theses (5)
Tatjana Vrščaj Vodošek:
Vpliv sorte, letnika in dodatka starterske kulture v mošt ali vino na potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije
Simona Urbančič:
Vpliv zeliščnih ekstraktov na oksidacijo maščob in nastanek akrilamida med cvrtjem krompirja
Mojca Jenko:
Vpliv kvasovk na vsebnosti glutationa in aromatičnih spojin v vinih sauvignon
Dejan Bavčar:
Vpliv maceracije na aromatične značilnosti primorskih belih vin
Katja Šuklje:
Influence of viticultural practice on dynamic of some secondary metabolites in grape of grapevine variety 'Sauvignon blanc' (Vitis vinifera L.)
MSc theses (15)
Janja Korošec:
Parametri kakovosti sorte 'Sauvignon' od grozdja do vina
Nina Vovk:
Izbira in vrednotenje informacij pri nakupnem odločanju potrošnikov vina
Jasna Lužar:
Antioksidativni potencial droži
Saša Stopar:
Vpliv načina pridelave na vsebnost nitratov in skupnih fenolov v zelenjavi
Aleš Ogrinec:
Analiza primernosti metod določanja živosti kvasovk med zaporednimi fermentacijami piva
Lidija Strojnik:
Raznolikost plesni na rdečem grozdju in v moštu
Mitja Krevs:
Optimizacija ocetnokislinske fermentacije jabolčnih vin
Urška Žnidaršič:
Vsebnosti in pomen žveplovega dioksida v vinu
Alenka Slatinek:
Mikrokapsuliranje ekstrakta granatnega jabolka (Punica granatum L.)
Jasmina Ahčin:
Preverjanje parametrov kakovosti hojevega medu
Helena Drolc:
Vpliv hranil in hrastovih trsk na fermentacijske lastnosti kvasovk in na antioksidativne značilnosti mladih vin
Anja Mahne Opatić:
Vpliv modificirane atmosfere na skladiščne sposobnosti sliv (Prunus domestica)
Eva Somrak:
Optimizacija proizvodnje jabolčnega vina
Marko Lesica:
Vpliv vpihovanja kisika na zorenje rdečih vin
Neža Mandl:
Genetska raznolikost kvasovk iz spontanih fermentacij jabolčnega vina in njihov biotehnološki potencial
BSc theses (60)
Barbara Maček:
Polifenoli v netresku, ruskusu in ričkovem olju
Špela Čerpič:
Ekstrakcija barvnih in fenolnih spojin v grozdni sok med maceracijo rdečega grozdja
Andrej Kovačič:
Vpliv dodatka enoloških sredstev na antioksidativno stabilnost vina sorte modri pinot
Janja Klanjčar:
Vpliv obdelave površine nerjavnega jekla in dodatka manoproteinov na izločanje vinskega kamna
Andraž Podlogar:
Ohranjanje antioksidativnih lastnosti rdečih vin
Petra Jakob:
Vpliv tehnološke faze predelave grozdja na kemijske in senzorične lastnosti vina sorte rebula
Mitja Jakončič:
Zorenje vina na drožeh
Martina Zapušek:
Neznačilen starikav ton belih vin
Helena Hafner Urbančič:
Vpliv beljakovinskih čistilnih sredstev na tartratno stabilnost vina
Simona Mate:
Kinetika izločanja vinskega kamna
Ana Miklavčič:
Priprava in karakterizacija ekstraktov liofiliziranih vin
Katarina Baša:
Vpliv škropljenja in dodatkov hranilnih snovi na potek alkoholne fermentacije mošta belih vinskih sort
Adelina Sarađen:
Vrednotenje prehranske vrednosti živil iz ponudbe na bencinskih servisih
Sandra Potočnik:
Vpliv zorenja na vsebnost antioksidantov v plodovih šipka
Mojca Jenko:
Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vina laški rizling
Matjaž Rihtaršič:
Vpliv razmer zorenja na kemijsko sestavo stekleničenih belih vin
Alenka Marčič:
Vpliv topila v tekoči aromi na kakovost konditorskih izdelkov
Katja Dragovan:
Vpliv zorenja in dodatka antioksidantov na kakovost belokranjskih rdečih vin
Petra Seljak:
Vpliv različnih sevov kvasovk in fermentacijske temperature na sestavo in senzorično kakovost mladih vin sorte sauvignon
Sanja Novak:
Vpliv enoloških taninov na kakovost vina teran PTP
Nika Vračar:
Antioksidativna učinkovitost fenolnih spojin v kožicah grozdnih jagod in listih vinske trte
Anja Planinc:
Kakovostni parametri zorenih vin na kvasovkah
Barbara Petrović:
Razlike v kemijski in izotopski sestavi konvencionalno in ekološko pridelanih jabolk
Katarina Borovšak:
Optimizacija prototipa novega živilskega izdelka s senzoričnim testiranjem
Matej Skoliber:
Vpliv sevov kvasovk vrste Saccharomyces cerevisiae na sestavo in senzorično kakovost vin renski in laški rizling
Mojca Grobler:
Vpliv izbranih čistilnih sredstev na kemijsko sestavo in senzorično kakovost belih vin
Laura Bertalanič:
Vpliv topila na določeno antioksidativno aktivnost vin in modelnih antioksidantov
Sandra Valenti:
Kakovostni parametri vina malvazija
Alja Knego:
Vpliv pogojev skladiščenja na vsebnost HMF v medu
Valentina Kušar:
Analiza odločanja mladih za nakup vina in drugih alkoholnih pijač
Anita Fajić:
Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno kemijske parametre slovenskih češenj (Prunus avium)
Jernej Smolnikar:
Vpliv sevov kvasovk in fermentacijske temperature na aromatične značilnosti mladih vin sorte sauvignon
Božo Čeh:
Fermentacijske lastnosti Saccharomyces in ne-Saccharomyces vinskih kvasovk
Andrej Okorn:
Označevanje živil, vina ter hranilne vrednosti in alergenov v vinu
Alja Farkaš:
Vpliv spremenjene atmosfere in gnojenja s kalcijem na fizikalnokemijske lastnosti plodov jabolk
Jasmina Knap:
Vpliv lokacije vinograda na fenolno in tehnološko zrelost grozdja sorte "Refošk" in "Cabernet Sauvignon"
Jasmina Jeglič:
Fermentacijske lastnosti vinskih kvasovk in mlečnokislinskih bakterij
Davor Kristančič:
Vpliv dodatka hranil za kvasovke na izboljšanje parametrov kakovosti vin sorte rebula
Polona Romšak:
Opisna senzorična analiza mladih vin
Samo Pergar:
Vpliv klimatskih sprememb na vsebnost alkohola v slovenskih vinih
Eva Leskovšek:
Potek jabolčno-mlečnokislinske fermentacije belega mošta in vina
Tine Horvat:
Električne lastnosti nekaterih vrst slovenskega medu
Iris Skubin:
Določanje skupnih fenolnih spojin v urinu
Tea Durjava:
Določanje bakterijske adhezije v mikrotitrski ploščici
Pija Car:
Vpliv bakrovih ionov na fermentacijsko kinetiko različnih sevov kvasovk in kakovost pridelanih mladih vin sorte laški rizling
Matej Slak:
Karakterizacija špinače s pomočjo stabilnih izotopov ogljika in dušika
Miran Hodnik:
Primerjava antioksidativne aktivnosti modelnih antioksidantov in pijač določene z DPPH, ABTS in Folin-Ciocalteu metodo
Klaudija Vidali:
Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske parametre norveških češenj (Prunus avium)
Domen Babič:
Skladiščenje starih slovenskih jabolk v kontrolirani atmosferi
Martina Flegar:
Vpliv gnojenja s kalcijem in dušikom na antioksidativni potencial in skupne fenole v jabolkih
Ajda Švab:
Vpliv modificirane atmosfere na fizikalno-kemijske lastnosti sliv (Prunus domestica)
Iztok Stegovec:
Karakterizacija nekaterih kemijskih in senzoričnih lastnosti terjaka
Maša Polanec:
Senzorično ocenjevanje penečih vin
Damjana Špelič:
Vpliv gnojenja na kemijsko in izotopsko sestavo jabolk sorte Gala
Sean Čebron:
Karakterizacija kolerabice s stabilnimi izotopi ogljika in dušika
Mateja Gaber Žveplan:
Antioksidativna učinkovitost slovenskega medu v povezavi z nekaterimi fizikalno-kemijskimi parametri
Tanja Jus:
Vpliv različnih bentonitov na doseženo beljakovinsko stabilnost belih vin
Rok Felicijan:
Določanje reoloških lastnosti gelskih struktur ksantana
Maja Cerkvenik:
Vpliv okoljskih dejavnikov in seva bakterij vrste Listeria monocytogenes na tvorbo biofilma
Aleš Kunej:
Vpliv enoloških sredstev na izločanje vinskega kamna
Other documents (24)
Tatjana Košmerl, Milica Kač:
Kemijske analize in postopki čiščenja vina
Zbornik referatov
Tatjana Košmerl:
Dame med vini
Tatjana Košmerl:
Znani zmagovalci ocenjevanja vzorcev modre frankinje
Tatjana Košmerl:
Ocenjevanje vzorcev za prvi slovenski festival modre frankinje
Tatjana Košmerl:
9. ocenjevanje vin Srednjih Slovenskih Goric in Haloz
Rok Petančič, Polona Torkar, Urh Ambrož:
Modra frankinja
Tatjana Košmerl:
Uravnavanje kislosti belih in rdečih vin s kemijskim razkisom
Sanja Šućur Radonjić, Vesna Maraš, Jovana Raičević, Tatjana Košmerl:
Wine or beer?
Tatjana Košmerl, Sanja Šućur, Helena Prosen:
Biogenic amines in red wine
Tatjana Košmerl:
Predelava grozdja
Tatjana Košmerl:
Enološka sredstva in dovoljeni tehnološki postopki pri pridelavi vina
Tatjana Košmerl:
Enološka praksa v pridelavi vina
Tatjana Košmerl:
Dobra enološka praksa v luči dobre higienske prakse
Tatjana Košmerl:
Biološki razkis vina
Tatjana Košmerl:
Enološki postopki in analizne metode v vinskem sektorju v luči resolucij OIV
Tatjana Košmerl, Mitja Jakončič:
"Sur lies" tehnologija pridelave belih in rdečih vin
Tatjana Košmerl, Milica Kač:
Osnovne kemijske in senzorične analize mošta in vina
Tatjana Košmerl, Bojan Kobal:
Barrique tehnologija pridelave belih in rdečih vin
Marko Lesica, Tatjana Košmerl:
Microoxygenation of red wines
Dejan Bavčar, Tatjana Košmerl:
Organizacija ocenjevanja vina
Mojca Jenko, Franc Čuš, Tatjana Košmerl:
Sortni vonj vina ali napaka
Tatjana Košmerl:
Enologija
Tatjana Košmerl:
Vinarstvo