izpis_h1_title_alt

Enumration, isolation, and identification of bifidobacteria from dairy products
ID Vlková, Eva (Avtor), ID Rada, Vojtěch (Avtor), ID Trojanová, Iva (Avtor)

URLURL - Predstavitvena datoteka, za dostop obiščite http://www.dlib.si/details/URN:NBN:SI:doc-YY3L09RD Povezava se odpre v novem oknu

Izvleček
Six dairy products were tested. Bifidobacteria were enumerated and isolated using TPY agar modified by the addition of mupirocin (100 mg l-1). Isolates were identified to the genus level by the detection of fructose-6-phosphate phosphoketolase (F6PPK) and by the FISH method. Bifidobacteria were characterised using API 50 CHL and API ID 32 A Rapid tests. In addition, grow at 46 °C was tested. Subsequently, all strains were identified to the species level using computer program Bacter. The identification was also carried out by PCR method using genus- and species-specific primers.

Jezik:Angleški jezik
Ključne besede:milk products, dairy products, microbiology, bifidobacteria, enumeration, identification, isolation
Vrsta gradiva:Delo ni kategorizirano
Tipologija:1.01 - Izvirni znanstveni članek
Organizacija:BF - Biotehniška fakulteta
Založnik:Biotehniška fakulteta
Leto izida:2004
Št. strani:Str. 31-36
Številčenje:Letn. 84, št. 1
PID:20.500.12556/RUL-61563 Povezava se odpre v novem oknu
UDK:637.1
ISSN pri članku:1581-9175
COBISS.SI-ID:1677448 Povezava se odpre v novem oknu
Datum objave v RUL:10.07.2015
Število ogledov:1802
Število prenosov:270
Metapodatki:XML DC-XML DC-RDF
:
Kopiraj citat
Objavi na:Bookmark and Share

Gradivo je del revije

Naslov:Acta agriculturae Slovenica
Skrajšan naslov:Acta agric. Slov.
Založnik:Biotehniška fakulteta
ISSN:1581-9175
COBISS.SI-ID:213840640 Povezava se odpre v novem oknu

Sekundarni jezik

Jezik:Slovenski jezik
Naslov:Štetje, izolacija in identifikacija bifidobakterij v mlečnih izdelkih
Izvleček:
Testirali smo šest mlečnih izdelkov. Štetje bifidobakterij in izolacijo smo izvedli na TPY agarju, ki smo mu dodali muriprocin (100 mg l-1). Izolate smo identificirali na ravni rodu z detekcijo fruktoza-6-fosfat fosfoketolaze (F6PPK) in z metodo FISH. Bifidobakterije smo opisali s hitrima testoma API 50CHL in API ID 32. Preverili smo tudi rast pri 46 °C. Nato smo vse isolate identificirali na ravni vrst z računalniškim programom Bacter. Dodatno smo izvedli identifikacijo z metodo PCR ob uporabi za posamezen rod, oziroma vrsto specifičnih začetnih oligonukleotidov.

Ključne besede:mlečni izdelki, mikrobiologija, bifidobakterije, štetje, identifikacija, izolacija

Podobna dela

Podobna dela v RUL:
Podobna dela v drugih slovenskih zbirkah:

Nazaj